bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онкохворі діти Херсону отримали допомогу у реабілітації
10.06.2010

5 червня 2010 в Херсоні відбувся благодійний ярмарок, який об’єднав понад 20 молодіжних колективів міста. Ярмарок проходив на користь онкохворих дітей з малозабезпечених родин, які потребують реабілітації після хіміотерапії. Протягом ярмарку і концерту було зібрано 6084 грн!

Саме 6000 грн не вистачало для реабілітації дітей, які знаходяться на диспансерному обліку в центрі реабілітації на базі дитячої поліклініки лікарні ім.Лучанського Дніпровського району. Лікування дітей проходить за рахунок державних коштів, а оздоровлення держава сплачує тільки молодшим, батьки ж підлітків мають знаходити кошти на реабілітацію самі. Проте далеко не всі родини на це здатні: як зазначила головний лікар Ломако Л.В., в одній з родин, яка стала отримувачем цієї допомоги, дітей аж семеро. 8 червня організатори акції разом з Херсонським міським головою Володимиром Сальдо передали символічний благодійний чек на цю суму лікарям, а на зібрані гроші будуть придбані санаторні путівки для дітей з реабілітаційного центру.

Міський голова підтримав благодійний ярмарок не тільки власною участю, але й грошовим внеском. Всі колективи (а їх було чимало) виступали на ярмарку безкоштовно. Під час ярмарку херсонці стріляли з луків, вчилися джампінгу, вело-тріалу, плетінню афро-косичок, татуюванню хной, а всі зібрані кошти збиралися для допомоги дітям. На підтримку акції виступив Юрій Нестеров – півфіналіст телевізійного шоу «Україна має талант», який вразив глядачів своєю майстерністю. Найменьші волонтери Центру молодіжних ініціатив «Тотем» – сестри Ульяна та Ольга Кушнір (8 та 4 років) - під час концерту зібрали у благодійні скриньки понад півтори тисячі гривень!

Репортаж з ярмарку можна подивитися на сайті Центру молодіжних ініціатив «Тотем» у розділі «Фотогалерея».

Організатори: Клуб активного відпочинку «Адреналін», Команда КВК «Я валяюсь!» Естрадно-циркова студія «Jin-Roh».

Підтримка: Херсонський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Програма «Мрія - поруч!», яка реалізується в партнерстві Управлінням молоді і спорту Херсонської міської ради і Центром молодіжних ініціатив «Тотем», за підтримки Міністерства закордонних справ Данії, яка надана через ПРООН і Творчий центр ТЦК, а також Фонду Баторія (Польща).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.