bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Врятувати Ірпінь від епідемії ВІЛ/СНІДу допомогли стерильні шприци
25.05.2010

Врятувати Ірпінь від епідемії ВІЛ/СНІДу допомогли стерильні шприци. Пункти обміну шприців стали відправною крапкою по інформуванню населення міста про проблеми ВІЛ/СНІДу. Правоохоронні органи, Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, міська влада і відділ охорони здоров’я в м. Ірпінь уклали договір про протидію поширенню епідемії ВІЛ/СНІДу шляхом інформування, надання консультативних послуг, створення пунктів обміну шприців для споживачів наркотиків.

Лідери громадської організації «Фонд допомоги «Життя» виступили з ініціативою об’єднання зусиль державного і недержавного секторів, усвідомлюючи небезпеку поширення епідемії ВІЛ/СНІДу в Київської області. «Тисячі наркоманів інфікуються ВІЛ шляхом використання нестерильних шприців. Сотні вмирають від СНІДу, навіть не знаючи, де отримати допомогу. Тому сьогодні ми створюємо пункти обміну шприців. Завтра зможемо там консультувати споживачів наркотиків. І тоді післязавтра ми говоритимемо про зниження темпів розвитку епідемії. Лише так, а не каральними заходами ми в змозі впливати на епідемію», - заявив начальник управління у справах сім’ї і молоді київської обласної адміністрації Вітер Максим Кононович. 2220 споживачів наркотиків, 450 з яких ВІЛ-інфіковані, зможуть отримати допомогу.

Завдяки ініціативі ГО «Фонд допомоги «Життя» в м. Ірпінь, управлінням у справах сім’ї і молоді фінансується проект «Профілактика ВІЛ серед споживачів ін’єкційних наркотиків». Мета проекту – створення і робота пунктів обміну шприців, очищення території міста від використаних шприців, консультування молоді, споживачів наркотиків і загального населення про ВІЛ-інфекцію та СНІД. У Києві працює більше 20 подібних пунктів. Ця практика в рамках стратегії зменшення шкоди від вживання вуличних наркотиків успішно застосовується у всьому світі вже багато років і є компонентом національної програми по протидії епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. «В Ірпіне найбільша кількість ВІЛ-інфікованих, які зареєстровані, але не поставлені на облік, серед всіх міст Київської області.

Якщо нічого не робити сьогодні, завтра їх буде в рази більше», - повідомив заступник директора Київського обласного центру профілактики і боротьби із СНІДом Очеретяний І.В. на засіданні Ірпінської координаційної ради з питань запобігання наркоманії 28.04.2010 р.. У 2008 році була створена ініціативна група, яка почала свою діяльність в Київської області, м. Ірпінь. Майбутні члени організації були задіяні в проекті «Регіональні оцінка із залученням до участі серед споживачів ін’єкційних наркотиків» за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».

15 жовтня 2009 управлінням юстиції в Київської області була офіційно зареєстрована Громадська організація «Фонд допомоги «Життя», діяльність якого поширюється на територію Київської області. Всі члени організації мають досвід роботи у сфері ВІЛ-сервісу більше 5 років, позитивно зарекомендували себе в адвокаційній діяльності. У листопаді 2009 року організація вступила у ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», як ініціативна група ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

У березні 2010 року був проведений перший Круглий стіл в рамках засідання міської Координаційної ради з питань запобігання наркоманії в м. Ірпінь, відносно пропозиції про спільну роботу ГО «Фонд допомоги «Життя» і представників державних структур по впровадженню в м. Ірпінь програми профілактики ВІЛ/СНІДу, уходу та підтримки ЛЖВС.

Основною метою ОО «Фонд допомоги «Життя» є задоволення і захист законних соціальних, економічних, творчих і інших прав членів і клієнтів Організації. Ми спираємося на розвиток здорового способу життя серед громадян, підвищення рівня життя людей, що живуть з ВІЛ/СНІД і їх близького оточення, формування толерантного відношення суспільства до людей, що живуть з ВІЛ, лобіювання доступності лікування ВІЛ/СНІДу.

Контакти

  • Лебедєва Марина
  • ГО “Фонд допомоги ”Життя”
  • [email protected]
  • 0954896911

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.