bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Глобальні перспективи українського волонтерства
19.05.2010

Український форум благодійників долучився до розвитку волонтерського руху. Менеджер програм Українського форуму благодійників Дар’я Непочатова увійшла до Координаційної ради Міжнародної мережі з розвитку волонтерства на глобальному рівні VOLiNTEER. Які перспективи це відкриває для українських волонтерів?

«Мережа базуватиметься на сайті WWW.VOLiNTEER.ORG. Він стане платформою для обміну досвідом людей та організацій, зацікавлених у розвитку волонтерства. Які переваги отримають українські волонтери - залежить цілковито від нас. Щойнаменше ми зможемо оперативно дізнаватися про волонтерські можливості в усьому світі, знаходити досвідчених колег і консультуватися з ними, перш ніж починати власні волонтерські проекти. Моє першочергове завдання як члена Координаційної ради – донести до українців інформацію про створення Міжнародної мережі волонтерства й розробити механізми їх залучення до розвитку Мережі», - повідомила Дар’я Непочатова.

Ідея створення Мережі виникла серед учасників Міжнародної лідерської програми на тему волонтерства, яку організував Державний департамент США. Її учасники – понад сто осіб із 95 країн – упродовж трьох квітневих тижнів у теорії та на практиці досліджували різні аспекти волонтерства пліч-о-пліч з американськими колегами, загалом відпрацювавши 1600 годин у 56 містах США. Дар’я Непочатова – єдина представниця України серед учасників програми.
Волонтерство

Мережа VOLiNTEER спрямувала листа до Державного секретаря США Хілларі Клінтон з подякою за можливість взяти участь у програмі та з проханням підтримати нову волонтерську ініціативу. «Ми усвідомлюємо, що волонтерство і громадське залучення – це потужний інструмент об’єднання людей в дусі служіння для досягнення спільних цілей. Тритижневий обмін дав нам змогу зустрітися з шановною Карен Бейкер, секретарем «Волонтерства та служіння Каліфорнії», яка погодилася стати почесним головою нового руху. Наша група також здобула підтримку першої леді Каліфорнії Марії Шрайвер, мера Сан-Франциско Гевіна Ньюсома та колишнього директора Корпорації національної та громадської служби Девіда Ейзнера», - зазначено в листі до Хілларі Клінтон.

Учасники Мережі впродовж найближчих півроку зобов’язалися брати участь у національних та міжнародних обговореннях на тему волонтерства, піднімати її в різних дискусіях, знаходити у своїх країнах людей із багаторічним досвідом волонтерства та шукати фінансової підтримки волонтерських ініціатив своїх співгромадян.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.