bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луганську представники громадськості навчилися оскаржувати бездіяльність посадовців
18.05.2010

У п’ятницю, 14 травня 2010 року, у Луганську пройшов навчальний тренінг «Судове оскарження дій чи бездіяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування та державної влади під час просування пропозицій ОСН, ОСББ та місцевих ініціативних груп у сфері планування та розвитку територій».

Тренінг було організовано Східноукраїнським центром громадських ініціатив. Захід мав на меті посилити спроможність місцевих активістів відстоювати порушені права у судовому порядку. Участь у заході взяли близько 30 луганчан та представників області, серед яких члени органів самоорганізації населення (ОСН), об’єднань співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ) та ініціативних груп, що борються з незаконною забудовою із м. Луганська, м. Свердловська, м. Сєвєродонецька, м. Старобільська, с. Денижникове . Для проведення тренінгу був запрошений експерт Олексій Андрєєв – член громадської організації «Дніпропетровський кординаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

Важливим для учасників тренінгу стало питання відстоювання прав ОСББ та ОСН, що були порушені органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, а саме відстоювання права на інформацію. «Для мене сьогодні найважливішим стало те, що я дізнався про Закон «Про інформацію». Якби я знав про нього, ми багато проблем змогли б вирішити раніше», - коментує Андрій Соколов (молодіжний тренінговий центр «Апельсин»).

Учасники позитивно оцінили імітовані під час заходу судові засідання, відповідачем у яких виступали органи влади. Присутнім вдалося побувати як у ролі позивача, так і відповідача, що допомогло їм побачити порушену проблему з різних боків та спільними зусиллями віднайти шляхи та розробити методи отримання позитивного результату засідання. 

«Імітація проблеми в ігровій формі – це великий досвід для нас, який потрібно отримувати. У моїй ситуації (незаконне будівництво заводу) багато чого прояснилося», – зазначали Валентина Холодова, голова ОСН «Степовий». Підсумовуючи захід, частина учасники висловила бажання оскаржити дії або бездіяльність органів місцевого самоврядування у суді.

Даний захід відбувся за ініціативи Східноукраїнського центру громадських ініціатив у рамках проекту «Місцевим ініціативам – правову підтримку» за сприяння МФ «Відродження».  

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.