bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діджиталізація громад онлайн: в Україні вчетверте відбулася ініціатива Meet and Code
09.11.2020

З 1 вересня по 31 жовтня 2020 року в межах ініціативи Meet and Code в Україні відбулося 111 подій  із популяризації новітніх технологій серед дітей та молоді, які охопили всі області. Завдяки використанню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій події проводили онлайн в різних форматах: хакатони, воркшопи, лекції, онлайн-курси тощо.

Хоча ініціатива відбувається вже вчетверте, цього року були два нововведення:

üвсі події відбулися в онлайн-форматі з використанням таких інструментів як Zoom, онлайн рішень Google,  Microsoft та ін., щоб дотримуватись фізичного дистанціювання та не наражати учасників на небезпеку;

üцього року часові межі проведення заходів були розширені до двох місяців.

«Команда Робоклубу вже не вперше бере участь у ініціативі Meet and Code. Цього року така участь була як ніколи актуальною, оскільки ми отримали можливість провести безкоштовні онлайн події. Для дітей та молоді в Івано-Франківську навчання онлайн є незвичним, і часто не маючи досвіду навчатися онлайн, діти та їх батьки ставляться з недовірою до дистанційного вивчення або самонавчання програмуванню. Ми радіємо, що отримали змогу  викласти два навчальних онлайн курси, а також збільшити кількість  українського контенту сфері ІТ», – поділилася керівниця громадської організації  Ірина Молінська.

Заходи у рамках ініціативи призначені для того, щоб продемонструвати дітям і молоді від 8 до 24 років як із допомогою програмування можна втілити найсміливіші творчі ідеї. Завдяки Meet and Code учасники можуть дізнатися як новітні технології працюють і впливають на повсякденне життя.

«Ініціатива Meet and Code допомагає у наших прагненнях забезпечити рівний доступ до освіти, знань і навичок. Різноплановість заходів відкриває можливість долучитися до тих напрямків про які дитина мріє та знайти творчі методи надання складної інформації. Рівний доступ до програмування без соціальних, територіальних та культурних обмежень ось в чому важливість МАС», - прокоментувала координаторка проектів Громадської організації «Жіноча сотня м. Кривий Ріг» Олена Тітова.

В громадах учасники могли навчитись програмувати робота, прослухати курси з мови html чи зрозуміти чому в світі так багато зараз говорять про Big Data. Під час заходів діти і молодь долучися до вирішення різноманітних потреб громади: розробляли безконтактні дезінфектори для навчальних закладів,  створювали  прилади для моніторингу якості повітря  вивчали, як вторсировину можна використовуватися для 3D друку, опановували робототехніку та відкривали для себе по-новому світ технологій.

«Ініціатива МАС - це чудова можливість не тільки популяризувати ІТ-сферу серед молоді, але й розвивати активне громадянство. Наприклад всі три наші заходи для молоді з Сум та Сумської області були спрямовані саме на це: і лабораторія ідей ІТ проєктів, що вирішують проблеми міста, і "жива бібліотека" з жінками, що працюють в ІТ сфері, та й наш екологічний ІТ-квест. В кожному з цих проектів ми підіймали певний важливий для суспільства аспект і мотивували молодь через взаємодію з інформаційними технологіями шукати відповіді на проблемні питання для громади», - розповіла голова правління «Центру Євроініціатив» Анна Ковбасюк.

Онлайн формат не завадив реалізувати стоні надихаючих проектів.  Ознайомитися з повним переліком підтриманих подій в Україні можна за посиланням.

Більше фото за результатами подій ви можете переглянути у Facebook за хештегами #ГУРТзаряджає #SAP4Good #codeEU #meetandcode.

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup. В Україні TechSoup надає громадським та благодійним організаціям, а також публічним бібліотекам пільгове програмне забезпечення, технічні засоби та пропонує освітні програми.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.