bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Маєш проблеми при реєстрації ГО? Влада їде до тебе, спитай в неї!
01.05.2010

27 квітня 2010 року у місті Кіровограді відбувся семінар-тренінг “Покращення взаємодії влади і громадськості в питаннях реалізації статутних завдань громадськими і благодійними організаціями та їх залучення до ухвалення рішень”.

Організаторами семінару виступили Міністерство юстиції України, а саме Департамент легалізації об’єднань громадян, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформагентств та Український незалежний центр політичних досліджень. Захід відбувся за підтримки проекту “Розвиток громадянського суспільства” Програми розвитку ООН.

У семінарі взяли участь більше 60 представників громадських організації та управлінь юстиції із семи областей України, а саме Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської, Житомирської, Черкаської, Миколаївської та Одеської.

Головними доповідачами семінару були: Олена Семьоркіна, (Міністерство юстиції України), Олександр Вінніков (Мережа розвитку європейського права) та Максим Лациба (УНЦПД).

Були розглянуті питання покращення практики реєстрації громадських та благодійних організацій; правильного здійснення контролю та нагляду органами юстиції за діяльністю ГО; правильного оформлення та надання громадськими організаціями своїх документів та інформації про діяльність органам юстиції; дієвих правових механізми впливу громадськості на формування реалізації державної політики.

Учасники мали можливість поставити питання, висловити пропозиції або претензії щодо сучасного стану і проблем в сфері реєстрації громадських організацій, внесення змін до статутів тощо та одразу отримати відповідь як від представника центрального апарату Міністерства юстиції, так і безпосередньо від обласних реєстраторів.

Роздаткові матеріали та список учасників семінару Ви можете знайти в прикріпленому файлі.

Ми сподіваємось, що практика таких семінарів допоможе налагодити конструктивний діалог між органами реєстрації Міністерства юстиції України та громадськими організаціями та покращити практику реєстрації громадських організацій.

Наступний семінар відбудеться 20 травня 2010 року в м. Хмельницькому. Участь у заході можуть взяти представники громадських та благодійних організацій з таких областей: Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської, Вінницької, Рівненської та Житомирської.

Якщо ви зацікавлені в участі у семінарі, звертайтеся до Анастасії Красносільської, Український незалежний центр політичних досліджень. Тел.: (044) 279-24-35, 093 356-32-59; [email protected]

Побачимось!

З повагою, Максим Лациба УНЦПД


  Фотогалерея заходу тут  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.