bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Нововолинську створено Муніципальну раду сталого розвитку
30.04.2010

Сьогодні визнано той факт, що самотужки жодна організація не зможе охопити та вирішити усі місцеві проблеми. Тому потрібно шукати для цього партнерів, щоб об’єднати зусилля. Найкращими партнерами на місцевому рівні є самі ж люди. І якщо вони виступлять із бажанням допомогти самим собі, то Програма розвитку ООН, міська влада, громадські організації, донори також проявлять зацікавленість підтримати їх.

Така підтримка виявляється у вигляді домовленості про партнерство, котре ґрунтується на взаємній довірі та співфінансуванні проектів, націлених на вирішення місцевих проблем. Отже, можна буде залучити позабюджетні кошти до реалізації ініціатив у Нововолинську.

Саме з такою метою 27 квітня у місті було створено Муніципальну раду сталого розвитку (МРСР). Вона є добровільно організованою структурою при міській раді, яка формується із представників виконавчого комітету Нововолинської міської ради, муніципального відділу підтримки МПВСР/ПРООН, депутатів, представників ОСББ, обслуговуючих кооперативів, громадських організацій та інших представників, які зацікавлені в реалізації проектів сталого розвитку.

До Нововолинська також завітали старший програмний менеджер ПРООН Оксана Реміга та керівник ПРООН/МПВСР Ірина Скалій, а також експерт ПРООН/МПВСР із врядування та сталого розвитку Олена Урсу.

Вони розповіли про переваги та перспективи співпраці місцевих громад із Програмою розвитку ООН. У ході бесіди Руслан Влодарчик також запропонував винести на сесію міськради «Програму підтримки створення та діяльності ОСББ в Нововолинську», а представники об’єднань мали змогу задати питання експертам. Діалог виявився плідним і змістовним.

«Основною метою діяльності Муніципальної ради є сприяння реалізації проектів у Нововолинську, створення умов для більш активного залучення усіх верств населення, до діалогу з органами влади, виробленню прозорих та ефективних механізмів планування на місцевому рівні та залучення громадян до управління,» - зазначив Юрій Єлева, голова Дорадчого комітету міської Ради сталого розвитку.

«Ми задоволені співпрацею з ПРООН, - повідомив Борис Карпус, муніципальний координатор проекту у місті Нововолинську. – За чотири роки нашої спільної діяльності у було реалізовано десять проектів. В рамках співпраці було проведено і ремонт дахів, і побудову каналізаційних мереж, і проведено заміну віконно-дверних блоків у дитсадочку… Думаю, що на досягнутому ми не зупинимося і працюватимемо на благо громади й у подальшому.»


На фото: Юрій Єлева та експерти ООН обговорюють перспективи розвитку Нововолинська у напрямі реалізації проектів

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.