bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тиждень добра завершився
30.04.2010

У 2005 році в Миколаєві «тиждень добра» ініціював Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні». І ось після п’яти років вона стала доброю традицією для миколаївців. З 2008 року координацію акції здійснює оргкомітет соціальної ініціативи «Благодійний сезон».

«Тиждень добра 2010», за словами її координатора, директора ЦСП Дмитра Мурашка, була насищена різноманітними заходами. Керуючись зафіксованими даними було зроблено 57 добрих справи, до яких залучено 173 волонтера та 38 організацій. Обхват городян склав біля 2500 чоловік. І як свідчить статистика, після таких заходів, як правило, близько 30% привернутих жителів присвячують свій вільний від роботи або навчання час з діяльністю в громадських організаціях або благодійних фондах.

В ході урочистого закриття «Весняного тижня добра» членами оргкомітету були вручені подячні листи партнерам і активним учасникам акції. Директор мережі магазинів «Доярушка», переможець загальноміського конкурсу «Благодійник року 2009» в номінації «Приватний підприємець» Ольга Точилкіна, в своєму виступі перед присутніми відзначила для себе той факт, що в місті стрімко розвивається благодійний рух, і те, що, волонтери знаходять час для вирішення якої-небудь проблеми, заслуговує величезної поваги.

Як відзначила член оргкомітету, заступник директора Центральної бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Любов Варюхіна, цього року збільшилася кількість і якість бізнесу, що брав участь, від представників малого бізнесу до крупних компаній та їх філіалів, що знаходяться в Миколаєві, що говорить про формування довіри бізнес-срівтовариства до благодійних ініціатив громадськості.

Анна Ерьоменко, керівник Миколаївського міського клубу волонтерів, відзначила сьогоднішню активну участь і величезне бажання у студентів і школярів бути корисним суспільству і своєму місту. За даними Клубу, зі всіх зареєстрованих волонтерів акції молодь складає близько 80% від загальної кількості учасників.

Організатори упевнені, що в грудні цього року в дні святкування Міжнародного дня волонтерів на знак визнання за добровільну службу суспільству і внесок у розвиток і підтримку добровольчества найбільш значущі волонтерські ініціативи будуть відмічені на місцевих і регіональних рівнях.

Оргкомітет виражає подяку партнерам акції, які внесли вагомий внесок у організацію та проведення «Весняного тижня добра 2010»:

організаційна підтримка: виконком Миколаївської міської ради, міський голова Володимир Чайка, Управління громадських зв’язків, Управління освіти, Управління з питань культури і охорони культурної спадщини, Управління у справах сім’ї, дітей та молоді, Центральна бібліотечна система для дорослих м. Миколаєва; − фінансова і матеріальна підтримка: колективи «МЕТРО Кеш Енд Керрі Україна» в Миколаєві (директор – Етібар Єлчуєв), Миколаївського глиноземного заводу ОК РУСАЛ (генеральний директор – Овчинніков Ю.Г.), торгової марки «ЖИВА ВОДА. Ключ здоров’я» (керівник – Воронін В.М.), ТОВ «1001 Дрібниця» (директор – Щурко С.Є.), ТЦ «Фокстрот» (керівник – Ліховецький В.Ю.), торговій мережі «Доярушка» (директор – Точилкіна О.В.), «Медицина для Вас» (директор – Драгой Ю.М.), філія «ДЦ Миколаїв» ТОВ «ДЦ Україна» (директор – Будзінський Д.Ю.), охоронна фірма «Халев» (керівник – Сидоренко А.С.), ПП «Наталі», приватні підприємці міста: Кравцова М.В., Елисєєнко М.Т., Філіпова Л.Л., Киперь С.Ф., Василенко Б.В., ін.;

інформаційна підтримка:
ТРК «Сатурн», ТК «МАРТ», ТРК «НІС-ТВ», ТК «ТАК-TV», ОДТРК, інтернет-видання: www.mukola.net, www.pn.mk.ua, www.nikvesti.com, www.novosti-n.mk.uawww.mycity.mk.ua.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.