bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Депутат - журналістові!
29.04.2010

Друзі-журналісти не вперше скаржаться, що владні структури «грішать» банальними відписками на інформаційні запити журналістів. Корисної інформації у таких «відповідях», як правило, малувато, отже і скористатися нею для підготовки дієвих матеріалів неможливо. Очевидно, чиновники роблять це свідомо, щоб не «зливати» медіа «зайвої» інформації.

Найбільш наполегливим і невгамовним «правдошукачам» можу запропонувати допомогу. На неї можуть розраховувати ті, кому чиновник відмовив у наданні інформації задля правозахисних потреб.

Пропоную листуватися із такими службовцями мовою звернень народного депутата України. Тобто, як виняток готова відправляти ваші інформаційні запити від власного імені у форматі депутатських звернень.

Закон надає депутатським зверненням очевидну перевагу: відповідь у 10-денний термін, а також більш жорстка відповідальність за невмотивовану відповідь.

Детальніше про звернення можна прочитати в статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України».

Контактувати задля цього можна через мій ЖЖ, зворотній зв’язок на моєму офіційному сайті, twitter: LesyaOrobets або Facebook.

Леся Оробець, народний депутат України

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.