bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В. Янукович: громадськість слід більше долучати до роботи антикорупційного комітету
26.04.2010

Перше засідання Національного антикорупційного комітету при Президенті Україні, визначило необхідність залучення громадськості до протидії корупції.  Тому Президент Віктор Янукович доручив виконавчому секретарю Комітету випрацювати формат розширення комітету за рахунок включення громадськості.  

Опікуючись вирішенням проблем, пов’язаних із корупцією, члени Національного антикорупційного комітету провели перше засідання. Обговорюючи чисельні проблеми та ризики викликані корупцією, присутні звернули увагу на те, що до процесу запобігання та протидії корупції необхідно залучати весь можливий ресурс.

На думку окремих учасників величезний потенціал в цій сфері має громадянське суспільство. Зокрема, Анатолій Кінах зазначив, що економічно орієнтована громадськість, яку він представляє в Комітеті, готова поділитися власними напрацюваннями в сфері запобігання рейдерству. На його думку, доцільним є створення громадської ради при Національному антикорупційному комітеті, з тим, аби голос громадськості був чутий і врахований. Подібна думка лунала також і від представників Ради національної безпеки і оборони. Виступаючи, Раїса Богатирьова, секретар РНБО, зазначила, що вбачає великий сенс в участі громадськості в розробці антикорупційної стратегії та в створенні громадської ради при Комітеті.

Оприлюднюючи власну позицію, Олексій Хмара, президент Творчого об’єднання «ТОРО» Контактної групи в Україні Transparency International зазначив: «Національний антикорупційний комітет має допомагати Президенту здійснювати якісну антикорупційну політику. Сьогодні Комітету не вистачає думок та напрацювань незалежних експертів із різних тем, які представляють Україну та міжнародне співтовариство. Разом з тим в Комітеті голоси громадськості майже не представлені. Тому Творче об’єднання закликає Президента України розширити склад Національного антикорупційного комітету за рахунок включення громадськості».

Закриваючи засідання Національного антикорупційного комітету, Віктор Янукович публічно пообіцяв включити до його складу більше представників від громадськості. Для цього Президент доручив міністру юстиції, як виконавчому секретарю Комітету, випрацювати формат такого розширення.

Контакт для медіа:
Володимир Бочаров-Туз,  PR-служба,Творче об’єднання «ТОРО» м.т. 0 97 282 65 21, р.т. 0522 27 23 29, факс: 0522 27 23 29, e-mail: [email protected] www.toro.org.ua

Творче об’єднання «ТОРО» є Контактною групою в Україні Transparency International – глобальної антикорупційної неурядової організації, що має понад 90 національних представництв та працює більше як у 100 країнах світу. Місія Творчого об’єднання «ТОРО» полягає у впровадженні в Україні демократичних процедур участі громадян у формуванні та реалізації державної політики. Дізнатися більше про діяльність організації можна на сайті www.toro.org.ua.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.