bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Сільські голови Херсонщини буду допомагати потерпілим від торгівлі людьми
23.04.2010

На тренінгах для сільських та селищних голів, які проводилися в рамках проекту «Співпраця у протидії торгівлі людьми в сільській місцевості Херсонської області», що реалізується громадською організацією Херсонський обласний центр «Успішна жінка» в рамках конкурсу малих грантів Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Державного Департаменту США, учасники повідомили, що чисельність мешканців сільської місцевості Херсонської області, які виїздили потягом останніх 3-х років за межи постійного проживання з метою заробітку складає 5%-16% працездатного населення сіл, з них, близько третини виїздили за кордон.

Найчастіше мешканці сільської місцевості Херсонщини виїжджають у такі країни, як Росія, Польща, Італія, Чехія, та країни: Португалія, Іспанія, Греція, Данія, Німеччина, Кіпр, Великобританія, держави Прибалтики, США, Ірландія. Також сільські мешканці виїздять у регіони України такі, як АР Крим, Київська, Одеська, Харківська, Донецька, Запорізька, Дніпропетровська області та райони Херсонської області – Каховський, Голо пристанський, Скадовський.

Через проведення тренінгового навчання, опитування, анкетування прямих учасників проекту, а саме: голів, секретарів сільських та селищних рад 18 районів Херсонської області, були отримані пропозиції щодо участі сільських голів в ідентифікації потерпілих, можливості організації надання допомоги потерпілим від торгівлі людьми, проведення превентивної роботи з протидії торгівлі людьми.

Однак для виконання цієї роботи і самі сільські голови потребують, як додаткових знань за тематикою протидії торгівлі людьми, консультацій з експертами, правової підтримки, так і державної підтримки.

Результати діяльності проекту були висвітлені на круглому столі, що був організований спільно з управлінням у справах сім ї, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації за участю представників обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, громадських об’єднань, місцевих органів самоврядування, який відбувся 15 квітня 2010 року у м. Херсоні.

Учасники круглого столу взяли на увагу надану інформацію для подальшого планування заходів, спрямованих на протидію торгівлі людьми в області.

Контакти

  • Інна Сергєєва
  • Херсонський обласний центр “Успішна жінка”
  • [email protected]
  • 0552-423-566

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.