bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Правова просвіта щодо проходження медико-соціальної експертизи через інформаційні стенди
22.04.2010

Інформаційні стенди про роботу медико-соціальних експертних комісій було розміщено в органах державної влади, які мають відношення до проведення медико-соціальної експертизи, Центром громадської адвокатури спільно з Львівською обласною асоціацією інвалідів.

Зокрема, стенди розміщені в головному управлінні праці та соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації (м.Львів, вул.Невського,10), а також в обласному центрі медико-соціальної експертизи на вул. Руській, 20 у місті Львові.

На стендах розміщена інформація про діяльність МСЕКів, основні витяги з Положення про порядок проходження медико-соціальної експертизи, актуальні консультації, а також рекомендації для громадян щодо проходження медико-соціальної експертної комісії.

Також на стендах містяться буклети з контактами загальних та спеціалізованих медико-соціальних експертних комісії у Львові, а також адреса і телефон Центру громадської адвокатури та Львівської обласної асоціації інвалідів, де можна безкоштовно отримати консультацію щодо процедури проходження медико-соціальної експертної комісії, встановлення групи інвалідності тощо. Така інформаційна компанія є дуже корисною для громадян, і вже в перші дні було розповсюджено чимало інформаційних матеріалів, які містилися на стендах.

До Центру з надання правової допомоги при вирішенні конфліктів, які виникають під час проходження медико-соціальної експертизи, почастішали звернення громадян щодо проблемних питань, з якими вони стикаються до або під час проходження МСЕК. Загалом було виявлено, що громадяни не знають своїх прав, якими вони користуються під час проходження МСЕК, не знають повноважень МСЕК, не знають процедури проходження МСЕК тощо, що свідчить про необхідність подальшого інформування громадян про їхню роботу та права пацієнтів, інвалідів.

Інформаційні стенди було виготовлено та розміщено в рамках проекту «Центр з надання правової допомоги при вирішенні конфліктів, які виникають під час проходження медико-соціальної експертизи», що реалізується Центром громадської адвокатури спільно з Львівською обласною асоціацією інвалідів за фінансової підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного Фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.