bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Великодні святкування на Володарщині
20.04.2010

Проведено перші 2 заходи, що заплановані на квітень, за проектом «Кампанія з комплексної допомоги мешканцям соціальних закладів Володарщини для літніх і неповносправних». На другий день Великодня для мешканців соціальних закладів були влаштовані святкування. Це районний пансіонат для ветеранів війни та праці „Нива”, у якому мешкають переважно літні заслужені люди, та обласний психоневрологічний диспансер, у якому утримуються люди з розладами психіки.

Були подарунки, ліки, продукти, привітання від організаторів проекту та місцевої влади. Проте найголовніше – концерт вокального художнього колективу районного будинку культури. Українська пісня є тим рідним, що єднає мешканців цієї землі та дає їм сили. Ці люди не мають родин, а отже почувають себе особливо самотніми. Святкова атмосфера заходів та подарунки, яких ці дорослі очікують з не меншим бажанням, ніж діти, відвернули їх увагу від того, що скрутно жити, що роки добігають кінця.

На згадку про подію зроблені й будуть виготовлені як загальні фотографії, так й індивідуальні з найстарішими мешканцями (а їм за 80!), які будуть нагадувати людям про ці радісні хвилини.

У мешканців закладів є чимало юридичних питань, проте отримати правову допомогу їм складно через обмеження можливостей пересування, а в установах посади юристів відсутні. Для допомоги людям у вирішенні цих питань здійснювалось юридичне консультування.

Місцевою владою (особливо головою селищної ради Онофріюк Валентиною Григорівною) надається велика підтримка проекту, сприяння його якнайкращій реалізації. Передбачається співфінансування за рахунок місцевих джерел. Спільно з представниками влади й адміністрації закладів визначається перелік і кількість найбільш необхідних товарів із передбачених по проекту, та частину вже закуплено й вручено мешканцям закладів.

Напередодні Дня перемоги (орієнтовно 7 травня) відбудеться наступний цикл заходів, святкувань та привітань. А до того часу проводиться фандрайзингова кампанія по залученню додаткових коштів.

Проект «Кампанія з комплексної допомоги мешканцям соціальних закладів Володарщини для літніх і неповносправни» реалізується у тісній співпраці з місцевою владою, адміністрацією інтернатів, закладами культури і освіти, громадськістю Володарсько-Волинського району Житомирської області за підтримки Антикризової гуманітарної програми МФ «Відродження», мета якої - надати допомогу людям, культурницьким та громадським осередкам, найбільш зачепленим фінансово-економічною кризою.

Робота та заходи по проекту висвітлюється в районній газеті «Прапор».

Контакти

  • Володимир Свєнтицький
  • виконавчий директор Фундації юридичних клінік України
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.