bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Україна-Канада: обмін досвідом в сфері опіки та догляду за дітьми
02.03.2010

У Львові проходить навчальна програма: Управлiння Навчальними установами Центром Розвитку Дитини, Центром Денного Догляду за дітьми.

Навчання відбувається в кілька етапів: 22 лютого відбулася Оглядова презентація, на якій учасники довідалися і про дошкільну освіту назагал і про центри, що діють в Канаді. Протягом наступного тижня 7 центрів розвитку дитини та садочків прийняли експерта у своїх центрах та отримали детальне консультування щодо покращення якості послуг. 2-3 березня триватиме короткочасний тренінг для керівників та адміністраторів, а 4 березня планується провести Круглий стіл із міською владою, підприємцями, спонсорами - для того щоб розвивати нові форми дошікільних освіти та опіки.

Довідка про проект

Про ситуацію в місті Львів – невелике місто із населенням до 1 мільйона осіб. Щороку у Львові народжується близько 8 тисяч малюків - ця цифра зростає з огляду на цінності, що панують в регіоні. До прикладу: за першу половину 2009 року вже родилося 5 тис. малюків. За останні 20 років не було уведено в експлуатацію жодного садка, за винятком відкриття 2 приватних садків, які не вповні виконують технічних норм та вимог та займають нетипові приміщення.

Це сприяє відкриттю нових недержавних, комерційних carechild programs (програм догляду), які опікуються дітьми від 1 до 4 годин. Ці заняття відбуваються у нетипових приміщеннях (квартири, класи, гімнастичні кімнати). 

Переважно, заняття включають навчальні програми, які сприяють загальному розвитку та допомагають вирішувати проблеми у сімї (творчість, небажання відвідування садка, тощо). Організатори таких занять не завжди дотримуються технічних та освітніх стандартів. Адже ці програми не підпадають під ліцензування, а тому і під контроль управлінь освіти та здоровя. 

Про експерта з Канади

Консультантом та ведучим навчальної програми є Джуді Г

ю (JUDY V. HUGHES), консультант, експерт з питань центрів розвитку дитини, спеціаліст із розвитку громади (On Trac Consulting Ltd).

Організатори обговорюючи вимоги до експерта затвердили вимоги згідно яких експерт:

  • оцінюватиме потреби українського учасника;
  • зрозуміє ситуацію на ринку соціальних послуг, яка є у Львові (Україні);
  • буде знайомий з основними формами формальної та неформальної освіти дітей 0-12 років в Україні.

Про програму

CESO
- Canadian Volunteer Advisers to Business Консультанти, експерти, тренери запрошені через Програму CESO надають консультації для розвитку як бізнесу та і цілих секторів бізнесу. У Львові консультації отримувалися підприємцям та компаніям готельного, туристичного, ресторанного та іншого бізнесу. Завдяки програмі CESO консультуються установи і неприбуткової сфери (як також і громадського та благодійного сектору). Зокрема у 2002 році консультативну допомогу отримував реабілітаційний центр у Львові.

Детальніше в додатках

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.