bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громада Корпилівки – екологічно свідома
24.02.2010

Проект з вивозу сміття почали впроваджувати в селі Корпилівці Шепетівського району 17 лютого 2010 року. Планують здійснювати вивезення з території села двічі на місяць.



– Сміття вивозитиме трактор, який надаватиме місцева школа на добровільних засадах, селяни здаватимуть кошти лише на солярку, – розповіла Волонтер Лариса Ящик.

– Цей проект зініціювали активні представники громади, які входять до ініціативної групи села – Ольга Руденька, Євгена Бондар. Микола Марківський, Віра Сліпченко. За словами Лариси Анатоліївни, навіть люди, які раніше не підтримували проект, вирішили до нього долучитися, коли побачили практичний результат.

– Ми рухаємося до кращого життя, – впевнена Волонтер, – і подібні мікропроекти є лише першими кроками на шляху до мети. Важливо, що люди це розуміють. Адже екологія середовища починається з екології нашої свідомості. Нині громада Корпилівки працює над подальшим вирішенням проблеми засмічення села.

Зокрема, готують мікропроект в рамках «Корпусу Волонтерів для сільських громад України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. У рамках цього проекту селяни планують провести акцію «Посади своє дерево», засипати місцеві сміттєзвалища землею, облаштувати на місці одного з них зону для відпочинку.

Більше тут

Контакти

  • Аревік Петросян
  • Корпус Волонтерів для сільських громад України
  • http://www.volcorps.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.