bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відтепер ВІЛ-інфіковані люди Олександрії мають можливість спілкуватися між собою
15.02.2010

У місті Олександрія 10 лютого розпочав щоденне функціонування Громадський центр для людей, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІД. До Центру можуть звертатися як ВІЛ-інфіковані люди, так і їх близьке оточення для того, щоб отримати необхідну інформацію та підтримку.  

Створення Громадського центру стало можливим завдяки Олександрійському міському центру для сім’ї, дітей та молоді, начальнику управління охорони здоров’я Олександрійської міської ради Дьячуку Сергію, та активної участі самих людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ).

Відкриття Центру є надзвичайно важливою подією для міста, адже за офіційними даними, на обліку знаходиться 130 ВІЛ-інфікованих осіб, антиретровірусну терапію приймають 16 дорослих та 5 дітей. За минулий, 2009 рік, виявлено 8 ВІЛ-позитивних вагітних.
 

У Центрі, окрім консультацій «рівний-рівному», груп взаємної підтримки ЛЖВ, інформаційних занять з різноманітних аспектів життя з ВІЛ, сприяння у проходженні діагностики на СД4 (стан імунної системи) та вірусне навантаження, матимуть можливість отримати послуги і споживачі ін’єкційних наркотиків. Спеціально для них, з метою профілактики розповсюдження ВІЛ та гепатитів, проводиться обмін шприців, видача необхідних медикаментів та перев’язочних матеріалів згідно програми, яку реалізує Олександрійський міський ЦСССДМ.  

Центр знаходиться на території Олександрійської міської лікарні.

Графік роботи: вівторок-субота, з 11.00 до 14.00, а з 1 березня – з 10.00 до 17.00. Контактні особи: Дарія (096-481-06-86), Аліна (099-759-68-69) та Наталія Савеліївна (05235) 7-54-07.

Контакти

  • Аліна Ярославська
  • Кіровоградська обласна благодійна організація “Відкрите серце”
  • [email protected]
  • 099-759-68-69

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.