bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Східноукраїнський центр громадських ініціатив вимагає розсекретити Генплан Луганська
02.02.2010

Східноукраїнський центр громадських ініціатив звертається до Луганської міської ради із вимогою розсекретити текстові та картографічні складові документу, які зараз мають грифи «Таємно» та «Для службового користування».

На даний момент із 28 графічних креслень проекту генплану м. Луганська у відкритому доступі - лише 12. Слід наголосити, що правові підстави для засекречення генплану відсутні ще із грудня 2009 року. Зокрема, Наказом СБУ 25.11.2009 N 755 було внесено зміни до Зводу відомостей, що становлять державну таємницю (від 12.08.2005 N 440). Даним наказом зі Зводу відомостей був вилучений п. 1.11.7 «Відомості про топографічні карти і плани масштабу 1:50000 та крупніших масштабів, спеціальні карти (незалежно від форми та виду носія інформації), похідні від матеріалів аеро- та космічних зйомок, які створені в державній системі координат на територію України».

Оскільки правових підстав для засекречення карт Луганська немає, то всі 28 карт мають бути доступні для громадського ознайомлення та обговорення вже зараз. «Абсурдно, коли важливі документи місцевого самоврядування створені за кошти платників податків, втаємничуються.

Луганчани не можуть сформувати зважені та обґрунтовані пропозиції до запропонованого документу, не маючи доступу до нього. Відкритий генплан дозволить здійснювати громадський контроль за дотриманням меж функціональних зон; пріоритетних та допустимих видів використання та забудови територій; загальним станом довкілля населеного пункту», - говорить голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Юлія Ращупкіна, пояснюючи необхідність розсекречення матеріалів Генплану.

З метою прискорити процес розсекречення проекту документу представниками Центру підготовлено та у понеділок, 1 лютого 2010 року, зареєстровано у Луганському міськвиконкомі місцеву ініціативу «Про розсекречення затвердженої містобудівної документації та її проектів, що розробляються».

Згідно п. 3 ст. 9 закону «Про місцеве самоврядування в Україні», місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, підлягає обов’язковому розгляду на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.