bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діалог влади і громадськості – запорука стабільного розвитку області
17.01.2010

14 січня у приміщенні Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва імені О. Бойченка пройшов круглий стіл «Вплив цільових програм на поліпшення життя громадян», організований Інститутом соціокультурного менеджменту (ІСКМ) у рамках проекту «Суспільний діалог для розвитку регіону»*.

В роботі круглого столу взяли участь представники ОДА, громадських організацій, депутати обласної ради, журналісти, науковці. ІСКМ було проведено комплексне дослідження «Звітність по цільовим програмам», результати якого представив директор інституту Лев Абрамов.

Дослідження розроблено на основі експертного опитування, фокус-груп та аналізу документів, які відображають форми та характер звітності виконавців обласних цільових програм перед громадськістю. Нині громадські організації, як організовані представники місцевої громади, позбавлені можливості оперативно ґрунтовно вести діалог з ОДА щодо питань, пов’язаних з процесом реалізації цільових програм через недостатню діяльність структурних підрозділів ОДА в цьому напрямку. Учасники круглого столу висловили думку, що для успішної реалізації обласних цільових програм важливим є належне інформування громадськості з цієї тематики та проведення консультацій.

Враховуючи існуючу нормативну базу та ресурсні обмеження, ІСКМ розроблено рекомендації щодо покращення процесу реалізації обласних цільових програм через активізацію взаємозв’язку між виконавцями та клієнтами обласних програм відповідно критерію вартість ефективність. Представники влади, в свою чергу, заявили, що влада готова до співпраці з третім сектором і закликали громадські організації діяти якомога активніше.

Також прозвучала слушна думка щодо залучення до цього процесу молодіжних громадських організацій. По завершенню заходу Лев Абрамов заявив, що громадські організації не ставлять собі за мету поліпшити життя громадян та саме тому вносять свої пропозиції щодо вирішення тієї чи іншої проблеми.
 
* Проект «Суспільний діалог для розвитку регіону» реалізується Інститутом соціокультурного менеджменту (ІСКМ) в межах спільної ініціативи Pact Inc., Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа. Реалізація компоненту «Підтримка місцевих ініціатив» програми «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)”, що виконується Pact Inc., стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного Розвитку (USAID), та фінансовій підтримці Міжнародного фонду «Відродження». Думки викладені в цієї презентації, є винятковою відповідальністю ІСКМ та не обов’язково відображають точку зору USAID, уряду США, Pact Inc., Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.