bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навіщо голосувати?
23.12.2009

Саме під такою назвою вийшла у світ книга Інформаційно-просвітницького центру «Боразан». Книга настійно рекомендується до прочитання тим, хто невпевнений, що йти голосувати доцільно і особливо тим, хто принципово не ходить на вибори.

В даний час в Україні практично немає посібників для виборця. Очевидно, серед виборців вважається, що вибори виграти виборцеві неможливо. Така позиція виборця – це елементарне визнання себе наперед переможеним. Тоді як, політичний вибір - це завжди роздуми, пошук нових доводів і аргументів. Політичний вибір це ступінь нашої готовності мислити по державному, це уміння відрізнити дійсного державного діяча від жвавого політика. Чим відрізняється політик від державного діяча?

На думку У. Черчилля, тим, що «політик орієнтується на наступні вибори, а державний діяч - на наступне покоління». Вибори - центральний інститут демократичних форм правління. Право громадян на участь у формуванні владних структур є загальновизнаним елементом сучасного суспільства. Участь у виборах - це не просто найважливіше конституційне право, але і подія, що вимагає від його учасників політичної відповідальності за свої дії. На жаль, існує цілий механізм для того, щоб відбити у громадян мотив участі у виборах, переконати в даремності цього процесу. Механізм цей носить вірусний характер, зовні виглядає як життєва мудрість, і заражений поширює його далі, упевнений в тому, що збагатився чужим досвідом і несе його необізнаним.

Перша стратегія виглядає так: «Всі кандидати — злодії, нормальну людину вибрати не можна». Друга: «А чи є кандидати? Так немає ж гідних. Серед кого вибирати збираєтеся?». Третя: «Ну вибрали ви вашого кандидата, ну і що далі? Що він там зможе вирішити, якщо вся система порочна?». Ось така хитра система і продумана вона тими, хто зацікавлений в низькій явці виборців, хто бажає фальсифікації, хто не хоче, щоб прості чесні громадяни виявили свою волю на виборах! І не просто виявили, а виграли. Тому членами ІПЦ «Боразан» й було розроблено таку книжку, яка б переконала виборців, що тільки вони можуть вирішати долю України, тільки від їхньої активної громадянської позиції зависить яка влада буде в Україні.

Видання книги здійснилося у рамках реалізації проекту при фінансової підтримки Internews Network U-Media Program Strengthening Media in Advance of Presidential Elections.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.