bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Усвідомлений вибір громадян – протидія політичної корупції
23.12.2009

Чи підуть виборці на вибори? Чи добре знають виборці біографії та програми кандидатів на посаду Президента України? Чи потрібна їм подібна інформація? Чи потрібні для свідомого вибору дебати між виборцями на місцевому рівні? Чи піддасться усвідомлений виборець спокусам політичної корупції?

Ось на таки питання працівники проекту ІПЦ «Боразан» по підвищенню транспарентності виборчого процесу серед селян намагалися знайти на першому семінарі з цільовою аудиторією.

З початку семінару, що проходив у м.Білогірськ, учасникам було доведено інформацію о біографії усіх кандидатів на посаду Президента України.

Як виявилось, виборці не знали не тільки біографій але й далеко не усіх кандидатів. Потім тренери ознайомили присутніх з програмами кандидатів. Що здивувало, так те, що для багатьох присутніх деякі програмні пункти своїх фаворитів стали неприємним відкриттям!


Далі було надано можливість провести диспути серед прихильників тих або інших кандидатів. Велику увагу у диспутах було відведенню питанню саме свідомого вибору, щоб люди не спокусилися на гроші на підкуп, які на жаль мають місце і це явище дуже важко подолати навіть за допомогою правоохоронних служб. Тому тільки сам виборець може подолати політичну корупцію. А на завершення програми семінару було проведене гру та таємне голосування. Усі учасники також отримали унікальні книжки «Для чого голосувати?».

Дуже сподобався семінар не тільки тренерам, але й учасникам. Усі залишили конференц-зал задоволеними і з відчуттям підвищеної громадянської позиції. А деякі з учасників пообіцяли, що тепер будуть інформувати правоохоронні органи якщо стануть свідками фактів політичної корупції та підкупу виборців.

Даний проект реалізується при фінансової підтримки Internews Network U-Media Program Strengthening Media in Advance of Presidential Elections.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.