bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нова книга про Миколаїв та миколаївців побачила світ
22.12.2009

Це вже п’ята книга, що вийшла в світ завдяки реалізації довгострокового видавничого проекту «Миколаїв і миколаївці», ініціаторами і партнерами якого є Центр соціальних програм Русала в Україні та видавництво Ірини Гудим.

Мета проекту – сприяння миколаївським авторам у виданні книг (творів) про людей, які мали особливий вплив на становлення й розвиток міста Миколаєва. Проект реалізується на принципах самофінансування: кошти від продажу тиражу прямують на видавництво наступної книги, третину тиражу – на безкоштовне поповнення запасів всіх шкільних бібліотек Миколаєва.

Книга «Портрети на тлі часу» складається з двох частин. Перша частина про людей, які відвоювали Чорноморський край у оттоманської Порти й облаштовували ці землі. Друга частина – про Миколаївський обласний художній музей імені Верещагина, про унікальні портрети і долі тих, хто на них зображений. Створенню цієї книги передувала титанічна праця Наталії Рудакової. Для написання книги довелося переглянути «гори» літератури, звірити всі факти, деколи суперечливо подані в різних джерелах, попрацювати в архівах. В результаті вийшла аргументована, багата на деталі й емоційна книга.

Наталія Миколаївна Рудакова – член миколаївського історико-краєзнавчого товариства «Золота Лад’я» і Пушкінського клубу. Вона тісно співробітничає з музеєм ім. В.В.Верещагина – веде науково-дослідну і краєзнавчу роботу. Учасник конференцій в Києві, Одесі, Ялті, Феодосії. Книги, поїздки, люди, інтерес до минулому Миколаєва, вивчення історичних матеріалів, робота з пушкінськими матеріалами – все це стало невід’ємною частиною її життя.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.