bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вік живи - вік навчайся!
16.12.2009

З 8 по 14 грудня 2009 року в смт. Новий Світ Старобешівського району Донецької області Донецька громадська організація «Альянс» провела першу «Майстерню проектного менеджменту» для представників малого і середнього бізнесу, а також представників громадських організацій, які працюють в сфері підприємництва.

Основною метою
Майстерні було навчання діючих підприємців і представників громадських організацій з малих міст і сільських районів Донецької області основам проектного менеджменту, як одного з інструментів життєдіяльності і розвитку бізнес-асоціацій, направлених на захист інтересів і прав підприємців. За 7 днів роботи учасники вивчили і на практиці засвоїли основи проектного менеджменту, складання проектної документації, розробки і проведення PR-кампаній, а також інші аспекти і механізми проектної діяльності, які необхідно використовувати при підготовці, написанні та реалізації проектів.
Альянс тренінг

В Майстерні проектного менеджменту взяли участь підприємці і представники громадських організацій з десяти міст Донецької області (Артемівськ, Горлівка, Димитрів, Донецьк, Кіровське, Комсомольськ, Новий Світ, Селидово, Харцизськ, Шахтарськ).

За підсумками навчання п’ять ініціативних груп учасників розробили і реалізували свої одноденні міні-проекти, направлені на розповсюдження інформації про специфіку організації та ведення жіночого і сімейного підприємництва. Своєрідним іспитом для учасників стала організована ними серія громадських заходів, направлених на підтримку підприємництва в смт Новий Світ.

Так, проведене анкетування підприємців показало, що вони найбільш часто стикаються в повсякденній діяльності з браком об’єктивної інформації, низьким рівнем надання їм юридичних консультацій з питань підприємництва, відсутністю пільг в системі кредитування та оподаткування. Також був зроблений акцент на відсутності менторства і обміну досвідом, складнощами з орендуванням приміщень і монополізацією окремих видів підприємницької діяльності. Окрім проведеного анкетування, учасниками Майстерні був організований і проведений круглий стіл для підприємців, на якому були обговорені проблеми розвитку і підтримки підприємництва в смт Новий Світ, а також шляхи їх вирішення.
Альянс тренінг

Також було надано більше 10-ти консультацій з питань оподаткування і додаткових внесків до Пенсійного фонду через організовану учасниками Майстерні одноденної мобільної гарячої лінії. Було розповсюджено 150 буклетів і 50 флаєрів, направлених на інформування місцевих жителів щодо роботи гарячої лінії та надання консультацій з питань підприємництва.

Був створений блог «Змінимо життя на краще», який направлений на передачу позитивного досвіду щодо формування активної життєвої позиції жінок, які звільнилися з місць позбавлення волі, а також інформаційного обміну щодо розвитку підприємництва серед жінок цієї категорії. При роботі з підприємцями ДГО «Альянс» вперше впровадила методику проведення «майстерні», яка до цього використовувалася тільки при роботі з молоддю. Крім того в процесі навчання застосовувався метод Learning by doing (навчаючись працюю), який забезпечив якісне закріплення теоретичного матеріалу через безліч практичних завдань й ролевих ігор. Проведення «Майстерні проектного менеджменту» виконувалося в рамках проекту «Створення сприятливих умов для розвитку жіночого підприємництва в економічно депресивних населених пунктах Донецької області» при підтримці Німецького товариства технічної допомоги (GTZ) в партнерстві з Донецькою обласною державною адміністрацією, Старобешівською райдержадміністрацією, Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Старобешівського району і Новосвітською селищною Радою.

За більш детальною інформацією про реалізацію проекту звертайтесь до PR-менеджера ДГО «Альянс» Бондаренка Сергія за телефонами: +38 095 106-81-62; +38 (062) 311-15-70 або за електронною поштою [email protected] .

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.