bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Головою СУМ в Україні обрано Нелю Лавриненко
07.12.2009

Всеукраїнська молодіжна громадська організація Спілка Української Молоді в Україні провела 5-6 грудня 2009 року на Київщині свій ХІІІ Крайовий З’їзд.

Делегатів, а це представники осередків Спілки, які діють в різних регіонах України, привітали Голова Проводу Організації Українських Націоналістів, перший заступник голови Світової Управи СУМ Стефан Романів, голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу Ярослав Іляш.

Вітальні листи на адресу Крайового З’їзду надійшли від Глави Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Любомира Гузара, Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, партнерських організацій.

Заслухавши звіт керівних та контрольних органів СУМ в Україні, делегати подякували їм за роботу впродовж дворічної каденції та обрали новий склад Крайової Управи.

Головою КУ СУМ в Україні обрано Нелю Лавриненко, першим заступником голови – Павла Євтушка, заступником голови - Юрія Іляшя, Головним Виховником – Ірину Лису, скарбником – Мирослава Симчича, секретарем – Анну Коломієць, референтом дружинників – Святослава Липовецького, інформаційним референтом – Юрія Заруцького, референтом у справах СУМнет – Романа Ковальчука.

Головою Контрольної комісії обрано Олега Юрченка, головою Товариського суду – Андрія Соколова.

Крайовий З’їзд СУМ в Україні прийняв ряд рішень та резолюцій.

Зокрема, делегати привітали Українську Греко-Католицьку Церкву з нагоди 20-ї річниці виходу з підпілля, побажавши їй утвердження в Патріаршому статусі та плідної праці в Христовому винограднику.

Побажання сил та наснаги у праці задля побудови Української Самостійної Соборної Держави делегати адресували Організації Українських Націоналістів з нагоди 80-річчя створення ОУН.

Крайовий З’їзд СУМ в Україні висловив вдячність Президентові України Віктору Ющенко за його діяльність, спрямовану на відкриття правди про Голод 1932-1933 років, увічнення пам’яті жертв голодоморів та репресій в Україні, прийняття рішень щодо демонтажу пам’ятників і пам’ятних знаків, присвячених особам, які причетні до організації та здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні, реалізацію заходів з дослідження українського визвольного руху середини ХХ століття та вшанування героїв національно-визвольних змагань.

Учасники З’їзду висловили своє ставлення і до процесу над Іваном Дем’янюком, вважаючи його політичним і таким, що базується на основі фальшивих доказів з архівів КГБ, інших іноземних спецслужб, метою яких є, в особі обвинувачуваного, принизити українську націю та показати перед світовою громадськістю те, що українці, начебто, причетні до злочинів націонал-соціалізму та фашизму здійснені в роки другої світової війни.

«Суд Ізраїлю в 90-их роках вже довів безпідставність та брехливість тверджень і звинувачень про причетність Дем’янюка до злочинів проти людства. Вимагаємо припинити переслідування Івана Дем’янюка», - йдеться у резолюції З’їзду.

Також Спілка Української Молоді в Україні звернулася до керівництва держави з закликом якнайшвидше прийняти рішення про визнання вояків УПА, підпільників ОУН та інших учасників національно-визвольних змагань, борцями за незалежність України, з наданням їм усіх прав та пільг, які належать особам, що мають особливі заслуги перед державою. Інформаційна референтура СУМ в Україні [email protected]


 

Довідково: «Спілка Української Молоді в Україні» є однією із найстарших молодіжних організацій і свій початок бере від підпільного СУМу, що існував у Києві в 1925-1929 роках. На сьогодні СУМ існує та діє в 10 країнах світу і є однією із двох найбільших виховних українських молодіжних організацій у світі. В сучасній Україні відродження СУМу розпочалося у 1989 році і з цього часу організація проводить виховну діяльність серед дітей та молоді. Методика сумівського виховання налічує понад 60 років й побудована на системі національного виховання, яку заклав відомий вітчизняний педагог Григорій Ващенко (почесний член СУМ, автор праці «Виховний ідеал»). За довголітню історію розвитку СУМу організацією було виховано багато відомих громадських діячів України та діаспори.

Сайт організації: www.cym.org/ua

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.