bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Гребінківському районі прикладуть зусиль в боротьбі з негативними проявами
04.12.2009

3 грудня 2009 року в приміщенні Гребінківської райдержадміністрації відбувся круглий стіл, присвячений проблемі зловживання наркотичними засобами та поширення інших негативних явищ в молодіжному середовищі.

Присутніх учасників цікавило: чому зберігається високий рівень поширення куріння, вживання алкоголю та доступу до наркотичних речовин серед підлітків і яких заходів потрібно вжити задля покращення ситуації. Приводом для його проведення стала ініціатива Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ», яка висловила свою стурбованість з цього приводу і наголосила на необхідності надання дохідливої та переконливої інформації з питань ВІЛ/СНІДу та прищеплення життєвих навичок, потрібних для формування відповідальної поведінки.

Слід відзначити, що, не зважаючи на відсутність політичних моментів, захід зібрав чималу кількість представників гребінківської громадськості, серед них фахівці відділу в справах сім’ї і молоді, центру соціальних служб для дітей, сім’ї і молоді, працівники освіти, лідери громадських організацій, та самої молоді Гребінки. Так, за словами Голови Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександра Чепура: потрібно об’єднувати зусилля зацікавлених осіб, посилювати інформаційний вплив та визнати збереження здоров’я школярів пріоритетною цілю освітньої роботи.

Вихід із цього становища, на думку начальника відділу в справах сім’ї і молоді Ольги Синенко є – потрібно створювати альтернативну ідеологію, тобто середовище, в якому молодь сама не захоче вживати наркотики чи брати в руки пляшку. Під час роботи круглого столу «Засоби протидії поширення наркотичних речовин, алкоголю серед молоді Гребінківщини» також зазначалось, що молодь завжди відіграє найважливішу роль в розвитку громадського суспільства завдяки ініціативності, творчій силі та активності, але разом з цим вона залишається однією з найбільш уразливіших груп, яка потерпає від жорстокості, відсутності моральних цінностей, зростаючих тенденцій щодо поширення наркоманії, підліткового алкоголізму і особливо ВІЛ/СНІДу. Незважаючи на певні зміни, які відбуваються у розвитку та підтримці молодіжних ініціатив, все ще існують проблеми:незацікавленість молодіжними питаннями, слабка стратегія дій в реалізації позитивного потенціалу молоді, майже відсутність молодіжних громадських організацій, спілок, клубів, тощо, та слабка підтримка з боку влади і суспільства в цілому проявів молодіжної активності.

Значна частина дискусії була присвячена стану освітньо-просвітницьких заходів серед молоді, їх якості й реальної впливовості на молодь, а також ролі у цьому процесі засобів масової інформації. В резолюції, яка була прийнята по закінченні обговорення зокрема запропонували розробити програму «Молодь Гребінківщини без наркотиків», провести інформаційно - навчальні кампанії, створити міжвідомчу раду з питань здорового способу життя,створити умови для якісного дозвілля молоді.

Загалом, в Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ» переконані:запровадження ідеології здорового способу життя у молодіжному середовищі змінить пріоритети та ціннісні орієнтації молоді та надасть можливість створити суспільне середовище, де здоровим бути модно, сучасно і вигідно.  

Контакти

  • Олександр Чепур
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»
  • [email protected]
  • 093 579 16 93

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.