bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Студенти-журналісти дізнались про що пишуть луганські журналісти та як органи державної влади на них
03.12.2009

У середу, 2 грудня 2009 року, для студентів кафедри журналістики та видавничої справи факультету української філології ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулася презентація результатів моніторингу журналістських розслідувань на території Луганської області за 2008-2009 роки. Зокрема, голова СЦГІ Юлія Ращупкіна презентувала ТОП-10 журналістських розслідувань в обласних ЗМІ та ТОП-5 в регіональних ЗМІ за 2008-2009 роки.

Студенти дізналися про тематику луганських журналістських розслідувань, яка є дуже різноплановою та цікавою. Але все ж таки найчастіше журналісти пишуть саме про корупцію серед в органах державної влади та міського самоврядування, правоохоронних та судових органах.
 

Юрист СЦГІ Богдан Бондаренко розповів про те, що у 90% випадків уповноважені органи влади не реагують на дані журналістських розслідувань і що реакція з боку органів влади на журналістські розслідування з’являється лише після комплексу громадських дій. Також він наголосив на тому, що центр готовий надати юридичну допомогу майбутнім журналістам при написанні журналістських розслідувань. Презентація отримала позитивні відгуки як студентів, так і викладачів кафедри. Студентів зацікавила ідея написати власне журналістське розслідування.
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.