bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Східноукраїнський центр громадських ініціатив закликає продовжити термін обговорення Генплану
03.12.2009

У середу, 2 грудня 2009 року, у приміщенні Луганської міської ради відбувся «круглий стіл» щодо обговорення проекту Генерального плану м. Луганська.

Участь у заході взяли понад сімдесят представників громадськості, серед них представники, ініціативних груп, органів самоорганізації населення, громадських організацій та пересічні жителі міста. Неоднозначно громадськість сприйняла отриману від чиновників інформацію щодо майбутньої перспективи розвитку міста. Найбільше громадян цікавило територіальне розширення міста та ущільнена забудова. Але конкретних відповідей від представників міської влади жителі так і не отримали.

Чиновники посилалися на те, що зараз вести розмову про забудову ще рано, бо всі ці питання будуть ураховані лише у детальному плані, а до Генерального плану вони не входять. «Ми нічого від своїх людей не приховуємо», - зазначив заступник директора інституту «Луганськцивільпроект» Леонтій Барилюк, хоча до цього заступник міського голови Віктор Пронін зазначив, що на більшості карт Генерального плану стоїть гриф «секретно». Цікавим є і те питання, що Генеральним планом передбачається розширення міста за рахунок прилеглих районів, але документального юридичного підтвердження щодо згоди цих районів увійти у склад Луганська міська рада не має.

Суперечку між громадськістю та владою викликало рішення міської ради щодо перенесення обласної дитячої міської лікарні за межі міста. Віктор Пронін у коментарі на це зауваження громадськості зазначив, що лікарню передбачалося перенести ще старим Генеральним планом. Але більше громадськість обурило те, що територія. на якій зараз розташована лікарня та прилегла до неї зелена зона будуть забудовані розважально-комерційними закладами. Також наріжним каменем між міською владою та громадськістю стало рішення забудови території лісопарку у районі меморіального комплексу «Гостра Могила». З цього питання Леонтієм Барилюком було зазначено, що 86 га цього лісу являються заповідною зоною (район Танку), і їх чіпати не будуть. Що ж стосується іншої більшої частини лісу, то там буде розбито парк.

Від Східноукраїнського центру громадських ініціатив із своїми пропозиціями та зауваженнями щодо обговорення проекту Генерального плану звернулася голова центру Юлія Ращупкіна. Вона закликала Луганську міську раду продовжити термін обговорення проекту Генерального плану ще на три тижні, що були «втрачені» за період карантину. Було наголошено на тому, що у зв’язку з карантином термін обговорення зменшився на три тижні і що міська рада не зможе за такий короткий термін якісно розглянути всі пропозиції та зауваження, що надходять до неї від громадськості. Віктор Пронін доручив Управлянню архітектури та будівництва взяти до уваги висловлені пропозиції.    

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.