bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартувала національна кампанія з профілактики ВІЛ/СНІДу «Не дай СНІДу шанс!»
03.12.2009

1 грудня 2009 року в інформаційній агентції «УКРІНФОРМ» відбулася прес-конференція, присвячена Всесвітньому Дню боротьби з ВІЛ/СНІДом та запуску Національної кампанії «Не дай СНІДу шанс!».

Проведення кампанії стало можливим завдяки об’єднанню зусиль держави, бізнес-структур та недержавних організацій. Вже на старті кампанії під її потреби безкоштовно виділено 1000 рекламних площ по всій Україні, на загальну суму понад 2 млн. гривень.  

У прес-конференції взяли участь: Заступник Міністра охорони здоров’я України Валерій Бідний, Голова Комітету протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров’я України Світлана Черенько, народний депутат України В’ячеслав Передерій, керівник проектів з профілактики ВІЛ/СНІД товариства технічного співробітництва (GTZ) в Україні Андре Ельмінг, директор зі зв’язків із громадськістю групи компаній «BigBoard» в Україні Сергій Мартинюк та учасник робочої групи з організації кампанії «Не дай СНІДу шанс!» Тетяна Хімченко.

Під час прес-конференції було презентовано роботи-переможці відкритого конкурсу серед рекламних агенцій на розробку інформаційних матеріалів кампанії “Не Дай СНІДу шанс!”. Конкурс проводився спільно з Біржею соціальної реклами. Концепцію проведення національної кампанії «Не дай СНІДу шанс!» вміщено в додаток до цього прес-релізу.  

Не дай СНІДу шанс!

Національна інформаційна кампанія з профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу «Не дай СНІДу шанс!» впроваджується з метою підвищення обізнаності громадян України про проблему ВІЛ/СНІДу, шляхи інфікування ВІЛ, а також підвищення толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей задля зниження темпів поширення епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

1 грудня 2009 року у Всесвітній День боротьби з ВІЛ/СНІДом у Київському Палаці Спорту вже втретє відбувся концерт “SOSстрадание”, який цього року пройшов під гаслом „Не дай СНІДу шанс!”. Саме з таким закликом зірки української поп- та рок-музики зверталися до українців, щоб привернути їх увагу до небезпеки інфікування та необхідності толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Тим самим вони підтримали старт Національної інформаційної кампанії з профілактики ВІЛ/СНІД „Не дай СНІДу шанс!”, яка проводиться МОЗ України спільно з партнерами.
 

Не дай СНІДу шанс!

Україна потерпає від найтяжчої епідемії ВІЛ серед країн Європи та СНД. Сьогодні в нашій країні за оціночними даними 340 000 людей є ВІЛ-позитивними, що у відсотковому відношенні складає 1,25% всього дорослого населення. Тенденція до зростання передачі інфекції шляхом гетеросексуальних статевих контактів вказує на загрозу переходу епідемії від уразливих груп – споживачів ін’єкційних наркотиків, жінок комерційного сексу та чоловіків, які мають секс з чоловіками - на загальне населення. Найвразливішою до інфекції є молодь віком від 18 до 30 років.

За прогнозами, без швидкої і потужної відповіді на виклики ВІЛ/СНІДу, до 2014 року епідемія здатна призвести до зниження середньої тривалості життя українських громадян на 4 роки та до 6% зниження ВВП.

Share/Bookmark

Контакти

  • Вікторія Гультай
  • Німецьке товариство технічного співробітництва, GTZ
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.