bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект антикорупційної стратегії України стурбував громадськість
02.12.2009

Більше 10 державних та неурядових інституцій на чолі з Урядовим Уповноваженим з питань антикорупційної політики, розробивши нову національну антикорупційну стратегію, стурбували громадськість.  

Національна антикорупційна стратегія, обговорення якої відбулося наприкінці листопада на засіданні Громадської ради при Урядовому Уповноваженому, здобула однозначну оцінку громадськості.

Незважаючи на те, що до опрацювання проекту документа було залучено більше 10 інституцій, серед яких, наукові, міжнародні та громадські організації, учасники Громадської ради погодились, що запропонована Урядом стратегія нездатна суттєво вплинути на зниження рівня корупції в Україні.

«Цей документ - не є стратегія, а скоріше концепція чи філософське бачення боротьби з корупцією, - зазначив Олексій Хмара, президент Творчого Об’єднання «ТОРО», - урядова стратегія не містить стратегічних цілей та завдань, способів реалізації, а також процедур моніторингу та оцінки. Це означає, що практично ніхто в державі не зможе оцінити результати запропонованої стратегії і завжди знайдеться чиновник, який скаже — ми нічого не змогли зробити, бо нам на щось не вистачило 25 копійок.” Обговорюючи зміст документа, фахівці від громадськості запропонували більше 20 рекомендацій та зауважень.

Разом з тим, члени Громадської ради не обмежились самою лише критикою. Загальним рішенням учасники погодились доопрацювати національну антикорупційну стратегію, адже 9 грудня на тематичному засіданні Уряду України відбудеться схвалення цього документа. З власної ініціативи члени громадської ради при Урядовому Уповноваженому проведуть 3 грудня своє позачергове засідання, на якому остаточно розглянуть вже відредаговану версію стратегії.  

Нагадаємо, що в червні цього року Верховна Рада України прийняла так званий малий антикорупційний пакет законів, який передбачає в тому числі розробку Кабінетом Міністрів антикорупційної стратегії України з наступним її затвердженням парламентом.  

Контакти

  • Володимир Бочаров-Туз
  • Творче Об’єднання «ТОРО»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.