bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Готуючись до громадських обговорень проекту Генерального плану
30.11.2009

У п’яницю, 27 листопада 2009 року, о приміщенні Луганської міської ради відбувся навчальний семінар «Генеральний план міста Луганська: як взяти результативну участь у обговоренні документу».

Захід було організовано Східноукраїнським центром громадських ініціатив (СЦГІ) із метою допомогти представникам міської громадськості взяти повноцінну участь в обговоренні Генерального плану.

Участь у семінарі взяли представники органів самоорганізації населення (ОСН), ініціативних груп, що борються із незаконною забудовою. До семінару також долучилися журналісти та звичайні мешканці міста, яких хвилює ця проблема. Завдяки проведеному заходу учасники дізналися як краще представити свої пропозиції до проекту Генерального плану і на що важливо звертати увагу під час запланованих міською радою презентацій документу, а також як можна вносити власні пропозиції. Член Правління СЦГІ Віктор Філіпповський розказав про порушення, що були допущені ще на першому етапі обговорення проекту Генерального плану. Зокрема, невчасно та мізерним тиражем (4000 екземплярів на 441000 луганчан) випущена брошура «Проект Генерального плану міста Луганська», встановлено замалий строк обговорення. Також Віктор Філіпповський закликав учасників висувати конкретні пропозиції до пропонованого документу.

Голова ініціативної групи із протидії побудові заводу в безпосередній близькості від житлових будинків вул. Монтажної та 2-Трамвайної Ірина Воскобойник наголосила на тому, що у Генеральному плані санітарна зона визначена із явним порушеннями, а саме, між житловою та промисловою зонами відсутня захисна зона, вона розташована безпосередньо за промисловою зоною, що не дозволяє їй виконувати її пряме призначення. Із своїми пропозиціями виступив журналіст Олег Жуков, активіст запропонував відновити культурне обличчя міста, відродивши його історичні пам’ятки. Для інформації: 2 грудня о 14 годині у залі засідань Луганської міської ради відбудеться круглий стіл з обговорення проекту Генерального плану.

Контакти: Східноукраїнський центр громадських ініціатив, Тел./факс (0642)491374, e-mail: [email protected] http://www.totalaction.org.ua

Share/Bookmark

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.