bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Хронічні симптоми Сомалі вже в Україні (відео)
23.11.2009

«Через 5 років Україна може перетворитися на Сомалі», - зазначив Олексій Хмара, президент Творчого об'єднання «ТОРО», оцінюючи результати глобального антикорупційного дослідження Transparency International.

Цьогорічна позиція України у міжнародному корупційному рейтингу з оцінкою в 2.2 бали та загальні темпи розповсюдження корупції в державі засвідчують стрімке наближення України до ситуації в Сомалі. 

«За поширеністю корупції від цієї країни нас відділяє лише 1.1 бал. А протягом останніх 3-х років Україна з року в рік стабільно втрачає по 0.2 бали. За умови збереження цієї негативної тенденції, за якихось п’ять років ми матимемо сомалійський сценарій», - наголосив Олексій Хмара, оприлюднюючи результати дослідження Transparency International.

В свою чергу Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Юрій Сухов серед причин такої ситуації зазначив «корумпованість місцевої влади, на яку Уряд, нажаль, практично не впливає».

Втрата спроможності Уряду виконувати свої функції - один із корупційних симптомів, що став хронічним в Сомалі, і який вже сьогодні відчуває Україна. 

Довідково

Офіційний Уряд Сомалі фактично нездатний контролювати свою країну. Під контролем Уряду перебуває лише невелика частина країни на південь від столиці Могадишо. На іншій території вся влада належить польовим командирам або лідерам самопроголошених територій. Сам Уряд Сомалі діє лише при підтримці воєнізованого миротворчого контингенту Африканського союзу. 


Контакти

  • Володимир Бочаров-Туз
  • координатор моніторингових програм
  • Творче об’єднання “Технології оптимального розвитку особистості”
  • [email protected]
  • http://www.toro.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.