bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася презентація результатів проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування”
23.11.2009

19 листопада в залі засідань Тернопільської міської ради відбулася прес-конференція, присвячена презентації результатів проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2009”, який реалізовується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива”.

Під час прес-конференції відбулося підбиття підсумків проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2009”. Всі учасники проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2009” мали можливість поділитись своїми враженнями про проходження стажування в управліннях Тернопільської міської ради. Зокрема було зазначено, що учасники мали можливість на практиці відчути на собі рівень відповідальності роботи державних службовців, отримавши значний досвід роботи в органах місцевого самоврядування. Також відбулось нагородження інтернів Сертифікатами учасника проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2009”. Зокрема, Сертифікати про успішне проходження стажування в управліннях Тернопільській міській раді отримали Зварич Ігор, Федорців Антон, Юзва Юрій, Мочалов Ростислав, Міляновська Катерина та Дутка Олеся.

Також було презентовано книги ГО “Молодіжна Альтернатива”: “Поруч із Європейським Союзом та Росією”, “Проблеми регіонального розвитку України”, “Україна під хвилею кризи”, а також “Що турбує молодь”, до яких, згідно проекту, інтерни мали можливість писати свої статті. Як зазначив координатор проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2009” в Тернопільській області Ігор Процик: ”Даний проект є надзвичайно актуальним та корисним для сучасної молодої людини, яка прагне стати кваліфікованим спеціалістом не лише на основі теоретичних знань, але й отримавши певний досвід роботи як державного службовця, відчувши на собі всю ступінь відповідальності за долю свого міста. Інтерни мали можливість брати участь у підготовці та реалізації багатьох заходів, які проводились управліннями Тернопільської міської ради в залежності від специфіки їх роботи. Маю надію, що дехто із студентів-інтернів, які позитивно зарекомендували себе під час стажування, після закінчення навчання у вищому навчальному закладі зможуть працювати в управліннях Тернопільської міської ради, адже із новими людьми приходять нові ідеї та думки, які потрібно втілювати у життя.”  

Коротко про проект:

ГО «Молодіжна Альтернатива» - це позапартійна неприбуткова громадська організація створена у січні 1994 року з метою розвитку різноманітних освітніх програм по залученню молоді до активної участі у політичному житті країни. З 1996 року "Молодіжна Альтернатива" започаткувала проект “Студенти для Парламенту”, а з 2000 року “Студенти для органів місцевого самоврядування”. Проекти фінансовано Національним Фондом Підтримки Демократії (NED).

Із 7 березня у Тернополі стартував проект “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2009”, який реалізовується громадською організацією “Молодіжна Альтернатива”. Впродовж 2003 – 2008 років “Молодіжна Альтернатива” реалізовує проект “Студенти для органів місцевого самоврядування”, за яким близько 120 студентів з 21 міста України проходять стажування у міських та обласних радах своїх міст.

Метою даного проекту є підвищення професійної освіти молоді, отримання професійного досвіду студентами та залучення молоді до активної участі у житті свого міста, через організацію їх роботи у органах місцевого самоврядування. В кожному місті ВМГО «Молодіжна Альтернатива» відбирає шляхом конкурсу по 6 студентів, які стажуються в органах місцевого самоврядування протягом 5 місяців. Порядок їх роботи – по 4 години на день, в після навчальний час. Бажаною також була б письмова характеристика їхньої роботи з боку міської ради.

Впродовж періоду стажування студенти – учасники проекту будуть займатися моніторингом засобів масової інформації, редагуванням нормативно-правових документів та підготовкою їх до друку, аналізом документів з питань економічного, політичного, соціального розвитку міста; перекладом нормативно-правових актів інших країн, готувати відповіді на запити та листи до депутатів.

Проект реалізовувався у два етапи: перший етап передбачав проведення співбесіди із кандидатами на участь у проекті, за підсумками якого було відібрано 6 студентів, а другий етап передбачав вже безпосереднє стажування у органах місцевого самоврядування. За підсумками проведеної співбесіди, яка відбулася 2 квітня 2009 року такі студенти були відібрані для проходження стажування:

  1. Дутка Олеся Орестівна - студентка ТДТУ ім. І.Пулюя, спеціальність Інформаційні управляючі системи та технології, ІІІ курс , місце проходження стажування - Відділ звернень та контролю документообігу Тернопільської міської ради

  2. Міляновська Катерина Едуардівна – студентка ТНПУ ім.. В. Гнатюка, спеціальність – методика викладання іноземної мови та літ-ри (французька), ІV курс, місце проходження стажування - Комітет міжнародної співпраці виконавчого комітету Тернопільської міської ради

  3. Юзва Юрій Миколайович – студент ТДТУ ім.. І. Пулюя, спеціальність – Біомедичні та медичні прилади та системи, ІV курс, місце проходження стажування - Управління ЖКГ та екології Тернопільської міської ради.

  4. Зварич Ігор Васильович – студент ТДТУ ім.. І. Пулюя, спеціальність – фінанси та маркетинг, IV курс, місце проходження стажування - Управління фінансів та бюджету Тернопільської міської ради.

  5. Федорців Антон Павлович – студент Галицького інституту ім.. В. чорновола , спеціальність орг-ція обслуг-ня в готелях і турист. комплексах , IV курс, місце проходження стажування - Управління культури і туризму Тернопільської міської ради.

  6. Мочалов Ростислав Михайлович – студент ТНПУ ім.. в. Гнатюка, спеціальність – вчитель фізкультури та валеології, V курс , місце проходження стажування - Управління сім’ї, молоді та спорту Тернопільської міської ради.


За час стажування студенти мали можливість відвідувати тренінги та семінари, які проходили у м. Харків; писали статті до книжок на запропоновані теми, а також 18 вересня відвідали екскурсію до Верховної Ради України. Протягом всього періоду стажування студенти подавали щомісячні звіти про виконану роботу і отримували стипендію.

Кращі студенти, які позитивно себе зарекомендували під час стажування у органах місцевого самоврядування зможуть взяти участь у співбесіді щодо стажування у комітетах та апараті Верховної Ради України.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.