bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Приватні компанії дедалі більше віддають на благодійність
18.11.2009

9 із 20-ти найпотужніших приватних компаній Європи вже заснували корпоративні фонди. Іще три – у процесі створення. Тенденція пояснюється тим, що бізнес прагне поліпшити репутацію, яка постраждала в новому фінансовому кліматі.

Компанії намагаються «зробити щось позитивне» зі своїми прибутками і хочуть контролювати, на що витрачають їхні гроші, свідчать результати свіжого дослідження Private Equity News.

Розташована в Лондоні Фундація приватної власності (Private Equity Foundation) заснована 2006 року. Вона підтримується рядом компаній і впроваджує модель венчурної філантропії. Фундація впроваджує у сектор благодійності такі характеристики приватного бізнесу як інвестиції в лідерство. Грантів дають мало, зате вони великі. Крім грошей, фундація ділиться експертизою.

Шакс Гош, виконавчий директор Фундації приватної власності. «Співробітники приватних фірм давно і глибоко занурені у філантропію. Також маємо культуру благодійності бізнесу. Але тенденція засновувати корпоративні фонди тільки почала вимальовуватися. Якщо у благодійності вони користуватимуться своїми бізнесовими інструментами та навичками, корпоративні фонди можуть стати серйозними агентами впливу. Але поки зарано говорити, чи справді так станеться». 

Усередньому за останній фінансовий рік сім найбільших приватних компаній Європи жертвували £437 000 (5 млн. 856 тис. гривень). Найбільшу суму - £1.2 мільйона (близько 16 млн. грн.) – віддав Apax Partners.

Підготувала Леся Ярошенко за матеріалами PhilanthropyUk

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.