bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум громадянського суспільства зміцнює Східне партнерство
18.11.2009

Понад 200 представників організацій громадянського суспільства з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова, України, країн-членів ЄС, міжнародних організацій та громадських мереж, а також з третіх країн зустрічаються у Брюсселі 16-17 листопада для участі у першому Форумі громадянського суспільства Східного партнерства. Форум засвідчує готовність ЄС брати до уваги думки та ідеї представників країн-учасниць Східного партнерства (СП). На Форумі буде розроблено рекомендації для міністрів країн СП, які проведуть свою першу робочу зустріч 8 грудня, на якій в тому числі обговорять пріоритети роботи на наступний рік в рамках багатосторонніх платформ Східного партнерства.

Беніта Ферреро-Вальднер, Комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства, зазначила: «Цей діалог громадянського суспільства додасть нового виміру Східному партнерству і розширить нашу багатосторонню роботу в рамках СП. Форум надасть свіжі ідеї, оскільки наша робота спрямована на потреби країн-партнерів». Комісар також зазначила, що «громадянське суспільство має відігравати визначальну роль у тому, щоб спонукати уряди дотримуватись заявлених програм реформ. Форум важливий для укріплення довіри серед організацій громадянського суспільства в країнах-партнерах, оскільки забезпечить платформу для обміну досвідом».

Форум громадянського суспільства організовано Європейською Комісією, країною, що головує в ЄС, та Європейським економічним і соціальним комітетом. Він відповідає запитам більш тісної взаємодії між громадянським суспільством у країнах-учасницях СП та країнах-членах ЄС з метою досягнення цілей Східного партнерства: посилення демократії та належного врядування, досягнення економічної інтеграції та поступового зближення з політиками ЄС, забезпечення енергетичної безпеки та контактів між людьми. Підтримуючи діалог організацій громадянського суспільства, ЄС має на меті заохотити взаємодію між організаціями та діалог з урядами кожної країни-партнера.

Для того щоб забезпечити прозорість формування Форуму громадянського суспільства, усі зацікавлені стороні було запрошено висловити свої думки, а також зацікавленість в участі у Форумі через веб-сайт. Загалом було отримано 450 заявок на участь від громадських організацій, профспілок, науково-дослідних центрів, неприбуткових організацій, національних та міжнаціональних мереж та інших учасників громадянського суспільства. Після відбору, проведеного Керівним Комітетом у складі Європейської Комісії, країни, що головує в ЄС та Європейського економічного і соціального комітету, до участі у Форумі було запрошено 220 учасників, зокрема 141 організація з країн-учасниць Східного партнерства, а також 79 учасників з країн-членів ЄС та інших країн.

Комісар Ферреро-Вальднер, Карл Більдт, Міністр закордонних справ Швеції, країни, що зараз головує у ЄС, та Маріо Сепі, президент Європейського економічного і соціального комітету, виступатимуть на Форумі у вівторок, 17 грудня 2009 року з 13:30 до 14:30. Їхні промови транслюватимуть через Europe-by-satellite.

Інформація щодо Форуму Громадянського Суспільства в рамках Східного Партнерства: http://ec.europa.eu/external_relations/eastern/civil_society/index_en.htm

Інформація щодо Східного Партнерства: http://ec.europa.eu/external_relations/eastern/index_en.htm

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.