bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Опитування: в ЄС розвивається дискримінація за віком
10.11.2009

58 відсотків усіх опитаних вважають, що в їхній країні панує вікова дискримінація. Рік тому такої думки дотримувалися 42 відсотки. Дві третини респондентів переконані, що через економічну кризу слід очікувати збільшення вікової дискримінації на ринку праці.

Найбільше скаржаться угорці

Страждають від цього не лише люди у віці, але й молодь, наголосили європейські експерти. Вони вказали на високий рівень безробіття серед молодих людей у багатьох країнах ЄС. Найбільш песимістичні оцінки пролунали від угорців, 79 відсотків яких вказали на вікову дискримінацію в своїй країні. На вікову дискримінацію особливо часто скаржаться також чехи (74 відсотки) та французи (68 відсотків).

Втім, не лише вік може бути причиною дискримінації. Складнощі при влаштуванні на роботу можуть виникати через стать, етнічну або релігійну приналежність, а також через інвалідність. Так, у середньому по ЄС чотири з десяти опитаних говорять про наявність релігійної дискримінації в їхніх країнах.

Спідла: треба активніше діяти

Комісар ЄС із соціальних питань Владімір Спідла висловив серйозне занепокоєння таким становищем: «Ще треба багато чого зробити, аби люди зрозуміли, що мають право на рівне ставлення до них», - сказав Спідла. Серед позитивних прикладів Єврокомісія назвала Нідерланди, де суспільство й політика свідомо намагаються розв'язати проблему.

Країни з позитивними результатами «мали б слугувати зразком» для боротьби з дискримінацією на робочому місці або при пошуку житла, вважають у Єврокомісії. Європейське право забороняє будь-яку дискримінацію. В опитуванні, проведеному в рамках програми «Євробарометр», взяли участь по одній тисячі респондентів з кожної країни ЄС.

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.