bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Невидимі люди” для київських медійників
13.10.2008

6 жовтня відбулась чергова зустріч медіа-кіноклубу «На Сіновалі», який вже не одноразово збирав журналістів у неформальній атмосфері взяти участь в обговоренні в обговоренні важливих соціальних тем.

Медіа-кіноклуб ставить собі за мету популяризацію в середовищі журналістів демократичних та соціальних цінностей шляхом показу документальних фільмів. Специфічною особливістю кіноклубу є прагнення до зближення експертів з соціальної тематики та журналістів. Остання зустріч медіа-кіноклубу присвячувалась темі трудової міграції та долям заробітчан з України, які розкидані по містах і містечках усієї Європи. Відповідно до цієї тематики, відбувся показ фільму «Невидимі люди» (2005), режисера Миколи Гейка та журналіста, голови Форуму українців Чехії Бориса Чикулая. Фільм доволі емоційно, проникаючи в глибини суспільної, економічної та особистої мотивації зображує колізії українців у справі пошуку заробітку та кращих умов життя. «Невидимі люди» з українським корінням розкидані в усіх закутках сучасної Європи, вони працюють, продають себе, сумують за батьківщиною та плачуть ночами, але це їхній свідомий вибір. Автори фільму спробували бути чесними й не тільки кидатись сенсаціями про трудове рабство, але й показати людей цілком задоволених своєю роботою, соціальним захистом та новою батьківщиною.

На зустріч кіноклубу були запрошені й експерти з трудової міграції: Софія Литвин, національний координатор програм протидії торгівлі людьми з України Міжнародної організації праці, та Олена Богданова, координатора центрів консультування Міжнародної організації з міграції. Обговорення фільму та коментарі спеціалістів, стосувались головним чином питання інформування українців щодо pro et contra трудової міграції, особливостей оформлення документів та формування культури трудової міграції в Україні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.