bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Президент, який потрібен Україні сьогодні?
29.10.2009

27 жовтня 2009 року в Києві, в інформаційній агенції УНІАН відбулася прес-конференція, присвячена старту проекту «Президент, який потрібен молоді», що ініційований молодіжним крилом Європейської партії України ВМГО «Молодіжний Європейський Рух». Розробником та виконавцем проекту є Київська міська організація ВМГО «Молодіжний Європейський Рух».

Партнерами проекту є Міністерство освіти та науки України, Фонд ім. Фрідріха Наумана в Україні та Громадська організація «Депутатський клуб «Парламент», за інформаційної підтримки часопису «Народний депутат». Ідея створення цього проекту виникла у засновників при детальному дослідженні ставлення сучасних молодих людей до політики.

Завдання, які ставила перед собою ВМГО Молодіжний Європейський Рух - активізувати молодь у політичній сфері, продемонструвати зацікавленість сучасної політичної еліти проблемами молоді, стимулювати молодих людей до виявлення активної громадянської позиції. Даний проект передбачає проведення конкурсу есе на тему «Президент, який потрібен молоді». За допомогою есе молодь буде мати можливість дати оцінку сучасних політичних процесів та виявити власне бачення кандидатури майбутнього президента України: його особисті якості та риси, політична діяльність, програмні цілі. Найкращі 3 роботи будуть надруковані у журналі «Народний депутат», їх автори отримають грошову премію у розмірі 500 (детальніше).

«Даним проектом ми намагаємось активізувати молодь в політичній сфері, змусити задуматись молодих виборців над кандидатурою та підходами до вибору президента на майбутніх виборах та показати, що українській політичній еліті не байдужа думка молоді» - заявив Голова ВМГО Молодіжний Європейський Рух Володимир Босак. «Президент, який потрібен молоді - одним з перших наших проектів всеукраїнського рівня і я вірю, що він матиме успіх – зазначив він. «Відсутність соціальної відповідальності та пасивність молоді в політичному середовищі – головні проблеми нашого суспільства на сьогоднішній день. Усвідомлюючи реальну загрозу політичного відчуження молодих людей, ми вирішили створити проект, який би мав привернути увагу громадськості до цієї проблеми.»- повідомила присутніх Голова КМО ВМГО Молодіжний Європейський Рух Олександра Скиба.

Громадська організація «Депутатський клуб «Парламент»» радо йде назустріч ініціативам молодих амбіційних людей. Сподіваюся, що у майбутньому на нас чекає багато нових цікавих проектів.»- зауважив Генеральний директор Громадської організації «Депутатський клуб «Парламент»» Михайло Чурута. То ж маємо надію, що ця ініціатива буде підтримана громадськістю, що у свою чергу стане однією з цеглинок у побудові міцного громадянського суспільства.

Прес-служба ВМГО «Молодіжний Європейський Рух»

Контакти

  • Свілана Роганова
  • ВМГО Молодіжний Європейський Рух
  • [email protected]
  • 8 063 436 38 62

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.