bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Треба не сидіти і чекати, а робити конкретну роботу і тоді настануть кращі часи для України
29.10.2009

Вийшли з друку нові книги ГО «Молодіжна Альтернатива»: «Поруч із Європейським Союзом та Росією», «Проблеми регіонального розвитку України», «Що турбує молодь», «Україна під хвилею кризи». З книгами можна ознайомитися на сайті www.ya.org.ua

Унікальність книжок: Книжки написані студентами-учасниками проекту «Студенти для органів місцевого самоврядування», який було зорганізовано ГО «Молодіжна Альтернатива» у 2009 році. Протягом квітня-вересня 2009 року близько 100 студентів з 20міст України мали змогу пройти стажування у міських/обласних радах міст Севастополя і Сімферополя, Чернігова і Вінниці, Одеси, Львова і Тернополя, Чернівців та Ужгорода, Донецька і Луганська, Харкова і Запоріжжя, Житомира і Кіровограда, Кам’янця-Подільського і Івано-Франківська, Дніпропетровська, Дрогобича, Херсона. Автори статей висловлюють незаангажовану власну думку щодо діяльності ОМС, підкріплену досвідом стажування і можливістю на власні очі побачити і відчути проблеми та перспективи діяльності цих органів влади.

Короткий огляд книжок: «Поруч із Європейським Союзом та Росією» У книзі молоді автори пропонують українській владі зважено та коректно підходити до вибору зовнішньо- європейського вектору української політики. Аналізуючи двосторонні відносини України з Росією, молоді дослідники застерігають від однобокого підходу до оцінки зовнішньої політики Російської Федерації та впадання у крайнощі при конфліктних ситуаціях в економічній сфері. Особливо актуальною видається їм проблема енергетичної залежності нашої держави від поставок російського газу. Автори наголошують, що у цьому контексті українська зовнішня політика нерозривно пов’язана з Європейським союзом, а тому не варто сліпо прагнути до його приєднання, категорично орієнтуючись на європейські стандарти.

«Проблеми регіонального розвитку України»

Криза зачепила не тільки всі галузі економіки України, а й не минула жоден регіон, причому її прихід ускладнений нереалізованістю адміністративно-територіальної реформи, яка розпочалася в Україні ще 2005 року. Про це пишуть у своїх статтях автори книги «Проблеми регіонального розвитку України». Кожен регіон має свою специфіку, проте кожен програє від невизначеності вертикалі центр-регіони в економічному плані, культурному та політичному плані. Українські регіони давно стали донорами центру, тому не зацікавлені наповнювати бюджет держави, з якого не отримують коштів на розвиток місцевої громади, промисловості, туризму. Кожен з авторів пропонує власний шлях виходу із ситуації, проте всі вони одностайні у тому, що необхідно негайно переглянути розподіл владних повноважень між центром та місцевою владою.

«Що турбує молодь»

Дана книга відображає основні проблеми молоді всієї нашої країни загалом, а також ті проблеми, з якими стикаються молоді люди у своєму регіоні. Спільними проблемами, на думку авторів статей книги «Що турбує молодь» є здобуття вищої освіти через її завищену вартість, що породжує недоступність її для молодих людей, які проживають у сім’ях, які за своїм матеріальним становищем можна віднести до середньо статичних, проблема працевлаштування випускників вузів, низьких рівень розвитку молодіжного житлового кредитування, високий рівень алкогольної та наркотичної залежності серед молоді, низький рівень медичного обслуговування. Також сучасна молодь приділяє значну увагу діяльності громадських організацій, які у різних регіонах країни розвиваються по-різному, що впливає на представлення, захист прав та інтересів молоді.

«Україна під хвилею кризи»

У цій книзі автори констатують невтішні факти: внаслідок впливу світової фінансово-економічної кризи українці масово втрачають роботу, інфляція з’їдає без того куці бюджети українських сімей, а влада продовжує годувати громадян популістськими обіцянками соціальних подачок, яких немає у бюджеті. Кожен з регіонів має можливість вийти із ситуації, використовуючи власні людські ресурси, навчившись економити і пристосовуватися до нових умов. Головною думкою книги стала теза «Треба щось робити, тоді настануть кращі часи», оптимізм, працьовитість і настроєність на постійну працю — ось чесноти, до яких прагнуть молоді автори і закликають до цього читача.

Довідка

ГО «Молодіжна Альтернатива» - це позапартійна неприбуткова громадська організація створена у січні 1994 року з метою розвитку різноманітних освітніх програм по залученню молоді до активної участі у політичному житті країни. З 1996 року “Молодіжна Альтернатива” започаткувала проект “Студенти для Парламенту”, а з 2000 року «Студенти для органів місцевого самоврядування». Проекти фінансовано Національним Фондом Підтримки Демократії (NED). Основною метою проектів є виховання нового покоління політиків, підвищення професійної освіти молоді, сприяння талановитим студентам та аспірантам у набутті адміністративного та політичного досвіду шляхом їх роботи помічниками-консультантами народних депутатів, та у аналітичних групах при ВРУ та органах місцевого самоврядування. Протягом 1996-2009 років за проектом “Молодіжної Альтернативи” пройшло стажування близько 2000 студентів київських та регіональних вузів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.