bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ЄБРР планує інвестувати 100 млн євро в українське енергозбереження
20.10.2009

100 млн євро планується інвестувати в Україну з метою зменшення енерговитрат. Про це 16 жовтня повідомили на презентації програми підвищення енергоефективності «UКЕРР».

Після однієї, уже успішної, програми «UКЕРР» в Україні, Європейський банк Реконструкції і Розвитку, запускає ще одну кредитну лінію для допомоги українським компаніям знизити енерговитрати. Ця кредитна лінія націлена на фінансування невеликих проектів з енергозбереження та поновлення джерел енергозбереження для малих та середніх підприємств, адже максимальна сума кредиту в цій програмі 2,5 млн доларів.

За три роки співпраці UКЕРР і України було вивчено 170 проектів, 40 з яких, профінансували на загальну суму 98 млн доларів. Проекти стосуються різних секторів виробництва, але поєднує їх одне – енергозбереження, - повідомив технічний експерт Майкл Райдлінгер.

 

За словами представників UКЕРР, рівень споживання енергоносіїв в Україні майже в тричі вищий, ніж в країнах Євросоюзу. В таких умовах українські виробники стають не конкурентноспроможними, тому зменшення об’ємів енергоспоживання – це реальна можливість вижити на ринку.

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.