bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи зацікавлені ІГС у залучені населення до керування громадами?
16.10.2009

Інформаційно-просвітницький Центр (ІПЦ) «Боразан» вже півроку працює над проектом по залученню населення до процесів керування місцевими територіальними громадами. На жаль, ми переконалися, що сьогодні більшість громадян беруть лише пасивну участь у керуванні громадами, а громадські організації не поспішають їм допомогти стати активнішими акторами громадського суспільства. Участь громадян у процесах керування це, зараз, лише участь у виборах місцевих голів та депутатів.

Є реальні механізми, що дозволяють активній людині ефективніше використовувати свій потенціал на благо громади. Законодавство України (ЗУ «Про місцеве самоврядування», «Про органи самоорганізації населення», «Про всеукраїнські і місцеві референдуми», «Про статус депутатів місцевих рад» і т.д.) створює правові можливості для участі громадськості в процесах керування на місцевому рівні. Але існує ряд причин, які обмежують демократичні принципи, закладені в системі місцевого розвитку. Насамперед, це пасивність населення та незнання своїх прав та можливостей, а по друге – це небажання місцевої влади лишатися частини своїх повноважень, та пасивна дія ОГС у роботі по залученню населення до процесів прийняття рішень на місцевому рівні.

Наприклад, на численні запрошення до партнерства у налагодженні цієї важливої та трудомісткої роботи (в том числі на порталах ГУРТу та Громадського простору) відгуків від ОГС дуже мало. Це було неприємною новиною для нас. Але це нас надихає лише на більш активну працю! Бо проблема важлива.

Тому ІПЦ «Боразан» виконуючи діяльність в рамках проекту по активізації участі нацменшин у керуванні місцевими громадами за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні ще раз запрошує усі зацікавлені ОГС, звертатися до нас по налагодженню партнерства з розвитку процесів децентралізації, самоорганізації, активнішої участі у процесах керування місцевими громадами.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.