bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Києво-Могилянська академія виступила проти перебудови Котрактової площі
16.10.2009

15 жовтня о 13.00 в рамках святкування Дня Академії відбулась традиційна акція “Чистий Сковорода”. Студенти щодороку збираються, щоб помити пам’ятник одного з найвидатніших учнів Академії – фіософа Григорія Сковроди. Під час заходу студенти та викладачі Києво-Могилянської академії виступили проти закритого обговорення концепції перебудови Контрактової площі.

Заяви про можливе перенесення пам’ятника Сковороді сколихнуло всю академічну спільноту. Чутки про перенесення пам’ятника не підтвердились. Разом з тим інші плани перебудови Контрактової площі без жодного залучення громадськості до їх обговорення продовжують турбувати могилянську громаду. Наскільки стало відомо представникам Академії, на місці скверу довкола пам’ятника Сковороді планується побудувати “козацький магістрат” в якому буде розміщено зал прийомів київської мерії. А ближче до метро планують звести “комплекс Гесте”, де розміщуватимуться тогівельні площі

Почесний президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький зачитав відкритий лист громади Академії, над складанням якого працювала робоча група з студентів, аспірантів та викладачів з кафедр культурології, політології, соціології. У листі висловлюється протест Академії проти комерціалізації і захоплення публічного простору та закритого обговорення концепції перебудови Контрактової площі.

  Під час акції окрім традиційної вистави тетару на ходулях студенти роздавали газету “Сковорода”, створену Центром візуальної культури. Також усі бажаючі могли отримати стікери з написом “ВІЛЬНИЙ ПРОСТІР”. На завершення події студенти наклеїли їх на кіоски, що віднедавно загорожують майданчик перед самим пам’ятником Сковороді. Таке тотальне захоплення та спотворення публічного простору не могло залишити могилянців байдужими.

Контактний номер телефону - 067-502-5727 (Інна Совсун, аспірантка НаУКМА) або (044) 463-7112.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.