bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зустріч поколінь
16.10.2009

У Полтаві розпочав роботу проект громадської організації Педагогічний центр «Академія» «Зустріч поколінь» у межах програми «Місце зустрічі – діалог» за фінансової підтримки німецького фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє».

Проект має на меті створити центр спілкування молоді з літніми людьми на базі Горбанівського геріатричного інтернату. Ключовою справою роботи центру буде організація регулярних зустрічей дітей-волонтерів із жителями інтернату. З метою відкриття нових можливостей літніх людей та їх ресоціалізації зокрема, організатори проекту залучили бажаючих серед них проводити майстерні з ручної праці та з вивчення пісень воєнних років. Крім зазначених активностей, у рамках даного проекту заплановано організувати зустрічі-діалоги дітей з колишніми остарбайтерами, в’язнями концтаборів, тими, хто перебував на окупованій фашистами території під час Другої світової війни. Матеріали, зібрані під час таких зустрічей (записи спогадів учасників війни, фотографії) стануть основою для створення презентації «Окупація.Історія крізь долі».Планується, що учні школи «Паросток» представлять її для школярів Полтави напередодні Дня Перемоги. Відвідування дітьми літніх людей у інтернаті також планується і до свят, звичайно ж із вітальними програмами. У такій роботі організатори проекту бачать можливості для визнання молоддю досвіду та життєвих досягнень літніх, можливості для вияву дієвої турботи про них.

Проект розпочав свою роботу 28 вересня. Відбулися перші заняття творчих об’єднань «Майстри і майстрині» (з флористики, вишивки хрестом, плетіння спицями та гачком та у спільній вокальній майстерні «Пісні воєнних років»). Учні 3-8х класів школи «Паросток» познайомилися з керівниками майстерень, освоюючи перші уміння, розпитували про їх життя, розповідали і про себе. По закінченні занять і діти і літні люди почувалися радісними від взаємно цікаво проведеного часу. Заняття планується робити 2 рази на місяць.

Реалізація проекту «Зустріч поколінь» триватиме до червня 2010 року і відбуватиметься у співпраці з відділом у справах сім’ї та молоді Полтавської ОДА, управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому та за фінансової підтримки німецького Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє». 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.