bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Робота груп взаємодопомоги для узалежнених від алкоголю за допомогою програми “12 кроків”
16.10.2009

15-16 жовтня 2009 року у приміщення Катехитичної школи ім.бл.свщм. Миколая Чарнецького, при храмі св.Володимира і Ольги у м.Львові, проходив практичний семінар для лідерів груп та симпатиків програми «12 кроків». Ведучими були громадяни США, (штат Монтана) Боб – 27 років участі у програмі та його дружина Дана – 22 роки у програмі.

Основна тема «Розвиток та робота груп взаємодопомоги для узалежнених від алкоголю» Друзі з Америки представили особистий досвід видужання. Окремим блоком представили деталізацію роботи по програмі «12 Кроків»

Боб, американський фермер, щиро розповідав про своє життя, про падіння та поступовість розуміння своєї ситуації; про гордість та принциповість, - притаманні риси більшості узалежнених від алкоголю. Про те, що в Програму його привели ті ж самі особи, з яким колись випивав. Але, які, набагато раніше за нього, зрозуміли про свою пристрасть до спиртного та потребу у виздоровленні.

Історія Дани - вразила усіх жінок, присутніх на семінарі. Надзвичайно складне життя. Вперше спробувала алкоголь у 26 років, а вже у 36 - була сформованим алкоголіком. Окремо п.Дана приділила увагу жіночому алкоголізму та виходу «з небуття»… А на закінчення п. Дана додала: «Після всього, що я пережила, сьогодні я живу так, що маю те, що хочу, і далеко не всі новоприбулі можуть собі подібне дозволити. А саме подорожувати світом… пізнавати людей та ділитися своїм неповторним досвідом».

Боб: «Ми не стверджуємо, щоб ви робили так як робили ми, - ми не досконалі. Але ви можете використати наш досвід про наші помилки та успіхи – можливо це комусь з присутніх допоможе на шляху до духовної досконалості».

Серед учасників приємно було бачити соціальних працівників, консультантів з питань узалежнення з громадських організацій та медиків львівського наркологічного диспансеру, - яких більшість з членів Анонімних Алкоголіків називає «симпатиками АА» або «друзі АА».

Після оголошення закінчення семінару, - ніхто не збирався розходитися. Солодкий стіл був вагомим аргументом для проведення дискусій. Одні обговорювали можливостей та варіанти подальшої співпраці, інші акцентували свою увагу на конкретних моментах Програми «12 Кроків».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.