bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Книжковий жовтень” у Главреді
14.10.2009

У середу, 14 жовтня, об 11-00 в прес-центрі “Главред-медіа” відбувся “Книжковий жовтень” ─ чергова зустріч у рамках “Книжкових сезонів”.

Учасниками зустрічі стали:

  • Сергій Руденко – журналіст, публіцист, керівник книжкового порталу „Буквоїд”;
  • Віктор Пілярчук - асистент з комунікації програми «Бібліоміст»;
  • Арі Катц - старший менеджер програм IREX, компанії-співзасновиника програми „Бібліоміст”;
  • Модераторами виступили ─ головні редактори газети “Друг читача” Брати Капранови.

Що ж таке «Книжкові сезони»?

«Книжкові сезони» - це канал постійного зв’язку між персонами причетними до літературного життя країни, громадськістю і пресою. Вся книжкова інформація з перших рук, живе спілкування з авторами книг та організаторами найбільших книжкових подій. «Книжкові сезони» проходять щомісяця у прес-центрі «Главред-медіа». Якщо ви хочете бути в курсі книжкового життя України, вам сюди!

Отож «Книжковий жовтень» презентує:

  • Персону жовтня;
  • Подію жовтня;
  • Книгу жовтня;
  • Анонси книжкових подій жовтня-листопада.
  •  

Персоною жовтня названо Сергія Руденка – керівника книжкового порталу „Буквоїд”.

Сергій Руденко – відомий журналіст, публіцист, політичний оглядач, дипломант міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», автор і укладач антологій поезії «Молоде вино» і «Початки». Автор книг «Вся президентська рать. Оточення Віктора Ющенко від А до Я» і «Вся прем´єрська рать. Оточення Віктора Януковича від А до Я», «Вся Юлина рать. Оточення Юлії Тимошенко», та „25 багатіїв України”. А з жовтня 2008 року Сергій Руденко є ще й керівником потужного книжкового порталу „Буквоїд”. Отож Сергій Руденко розповідав про літературне життя України і про його особистий внесок в цю сферу. «Не легко писати про політику і політиків в Україні, бо вони так часто змінюють свої погляди і переконання і перебігають з одного табору до іншого, що поки дописуєш книгу про них, виявляється, що все треба змінювати, бо інформація уже застаріла» - коментує Сергій Руденко процес написання своїх книг. На запитання: чому майже всі книги написані російською мовою, пан Сергій відповів, що це тому, що ці книги викликали не аби яку цікавість і в Росії і не раз були перевидані там.

Подією жовтня безсумнівно являється старт проекту «Бібліоміст».

“Бібліоміст” – це частина програми “Глобальні бібліотеки” благодійного фонду Біла Гейтса і його дружини Мелінди. Реалізацією програми на Україні займеться некомерційна організація IREX (International Research & Exchanges Board), агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і міністерство культури і туризму України. Підтримала програму й Фундація Білла та Мелінди Гейтс, яка надала грант на суму 25 мільйонів доларів США.

Отож, Арі Катц - старший менеджер програм IREX, компанії-співзасновиника програми „Бібліоміст” розповів про старт цієї програми. Зараз всі публічні бібліотеки можуть надсилати свої заявки на те, щоб першими взяти участь у програмі. З надісланих заяв вибереться 100 бібліотек, які будуть обладнані новою комп’ютерною технікою і тоді матимуть змогу пропонувати відвідувачам постійний доступ до Інтернету. Компанія Microsoft надасть для бібліотек безкоштовне програмне забезпечення, а також буде проведене спеціальне навчання для бібліотекарів, щоб з їхньою кваліфікованою допомогою дані ресурси використовувалися відвідувачами на повну. Інші 900 бібліотек теж поступово зазнають таких перетворень, адже проект буде реалізуватися до кінця 2013 року.

Книжкою жовтня було названо: „Зоряний вуйко” – новинка для дітей від Братів Капранових.

Стрижнем збірки є цикл повістей “Битий шлях”, які раніше не друкувалися. Національна українська фантастика – так можна охарактеризувати жанр цих творів, адже у них ідеться про новітніх чумаків, які ідуть у Крим по сіль через руїни сучасної цивілізації. На цьому пригодницькому тлі перед юними читачами ставляться одвічні людські проблеми – добро, зло, зваба, кохання. Бо що б там не змінилося у світі – людина залишається людиною. А література залишається способом пізнання людини і світу, особливо для дітей. “Був у нас свого часу цикл “Битий шлях” про пригоди новітніх чумаків. Писався у часи, коли чумацькі картаті торби з товаром заполонили всі автобуси та ринки. Мабуть, з того і виникла ідея твору: світ змінються, але чумацтво не пропадає. І ми уявили собі світ після глобальної катастрофи…. От так і вийшла дитяча книжка” - розповідають брати Капранови.

Контакти

  • Поровська Тетяна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.