bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Україна стала членом Атлантичної Ассоціації молодих політичних лідерів (ААМПЛ)
14.10.2009

Нещодавно Україна стала повноправним членом однієї авторитетної міжнародної молодіжної організації – Атлантичної Асоціації молодих політичних лідерів. Цей шанс зробити ще один впевнений крок на шляху до НАТО для України випав під час 55-ї Генеральної Асамблеї атлантичних рад, що проходила у Києві.

Українська Атлантична Асоціація молодих політичних лідерів була створена 6-го вересня 2009 року, за ініціативи ВМГО «Молодий Наордний Рух» та Молодіжного об’єднання народних дипломатів.

Основними засадами та завданнями УААМПЛ є:

  • Промоція питань НАТО серед молодих політичних та громадських лідерів України;
  • Поширення правдивої незаангажованої інформації, щодо НАТО, серед населення України;
  • Розвиток партнерських відносин та обміну досвідом серед молодих політиків з країн НАТО та країн, що підтримують євроатлантичну інтеграцію;
  • Створення дебатної платформи для обміну ідеями;
  • Ведення активної співпраці із міжнародною Атлантичною Радою та міжнародною Атлантичною Асоціацією молодих політичних лідерів.

Не дивлячись на те, що УААМПЛ була створена нещодавно, її співзасновники (МНР та МОНД) мають досить великий досвід у реалізації проектів, пов’язаних із євроатлантичною тематикою: «Євроатлантичний дискусійний клуб», гостями якого були Борис Тарасюк, Володимир Огризко, Геннадій Удовенко, Атіс С’янітс, Іван Крулько, і який діє і досі; «Таборування біля Говерли», яке об’єднало сотні молодих українців з усіх регіонів навколо питання безпеки; «Школа молодого політика», під час якої, молодь мала змогу відчути себе справжніми парламентарями, серія круглих столів у багатьох містах України «Україна-НАТО: міфи та реальність», які змогли привернути увагу сотень студентів; візити молоді до контактного посольства НАТО в Україні – Посольства Словацької Республіки в Україні.

Україну було прийнято до ААМПЛ 7-го жовтня 2009 року, під час проведення Генеральної Асамблеї ААМПЛ. За прийняття України усі делегати проголосували одноголосно. Ще великим успіхом української делегації, стало включення Президента Української Атлантичної Асоціації молодих політичних лідерів, заступника Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту України Івана Крулька до складу Міжнародного Бюро ААМПЛ.

Українські представники вбачають велику перспективу розвитку та співпраці України з ААМПЛ. Так як одними із найважливіших тем Асоціації на сьогодні є: розвиток енергетики, малого бізнесу та економічної співпраці з молодими бізнесменами зі Східної Європи в контексті євроатлантичної інтеграції, то молоді українські політики та бізнесмени отримують чудову можливість зав’язати конструктивний діалог та домовитись про співпрацю із європейцями.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.