bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зустріч у «Місті щасливих дітей»
05.10.2009

4 жовтня у центрі допомоги дітям «Місто щасливих дітей» відбувся День відкритих дверей для всіх, хто бажає усиновити дітей. До центру завітали сім’ї, щоб поспілкуватися з провідними фахівцями та з родинами, які вже мають досвід усиновлення.

Пані Оксана, мати трьохрічної Наталії: «Кажуть, що ці діти – особливі. Так, вони справді відрізняються, але тим лише, що вони цінують своїх батьків, і вони їм вдячні. Ось під час нашої зустрічі моя Наталя сидить тут і цілує мені руки. На початку цього відповідального рішення в будь-якої людини виникає побоювання, чи буду я любити цю дитину, а також чи зможе дитина полюбити мене. Але, якщо Ви прийдете сюди, до центру, Ви побачите, що діти – готові».

Під час короткої офіційної частини, перед гостями виступив Керівник Служби у справах дітей КМДА, Микола Миколайович Кулеба: «Зараз державна система повторює той спадок, який залишився ще з радянських часів і залишається досить дискримінаційною відносно дітей. Але ми маємо вже певні зрушення і кожного року ми маємо близько 200 усиновлень. За три роки нашої роботи число таких дітей скоротилося з трьох до двох тисяч. У нас, нажаль, ще не склалась культура відкрито говорити про тему усиновлення, тому я прошу вас не залишатися зі своєю проблемою і звертатися до фахівців за допомогою».

Під час заходу у сімей була можливість поспілкуватися з соціальними педагогами та психологами, які працюють у центрі та отримати кваліфіковану консультацію.

Віце-президент з питань виховання та розвитку дітей благодійної організації «Місто щасливих дітей», Бричнік Віта Анатоліївна: «Наше головне завдання - знайти сім’ю для дитини, але тільки таку сім’ю, в якій дитина буде довгоочікуваною і справді бажаною. Тому ми ведемо постійну роботу з родинами, що бажають всиновити дітей, а також з тими, хто вже усиновив. Такі сім’ї ми супроводжуємо протягом тривалого періоду і слідкуємо, як вони адаптуються до нових обставин. Таким чином ми маємо позитивні результати і за півтора року роботи центру до нас не повернулася жодна дитина. Наші сім’ї шкодують лише про одне – чому вони не наважувалися усиновити свого сина чи доньку раніше».

Крім того, усім родинам вручили книгу «Як сказати дитині правду про всиновлення?», в якій описаний досвід та поради прийомних сімей і, яка може стати посібником для всіх родин, що небайдужі до долі дітей-сиріт.

Пані Людмила, яка бажає усиновити дитину: «Дуже добре, що ви влаштували цей захід, адже ми змогли поспілкуватися з такими ж сім’ями, побачити дітей, перейнятися цією атмосферою, отримати більше інформації і головне – побачити, що це все реально.

  Захід був приурочений першому святкуванню в Україні Дня усиновлення, який відбувся 30-го вересня. Організатори сподіваються, що завдяки проведенню таких зустрічей, сім’ї, що мають сприятливі передумови та бажання усиновити дітей, зможуть побороти психологічний бар’єр та остаточно зважитися стати на цей шлях.

Контакти

  • Оксана Крячко
  • Місто щасливих дітей
  • +38(044)278 48 28
  • +38 093 599 66 68
  • http://www.mistoditey.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.