bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зменшення стигми та дискримінації уразливих до ВІЛ груп в Чернігівському регіоні
30.09.2009

Чернігівський Центр Прав Людини розпочав реалізацію проекту “Зменшення стигми та дискримінації уразливих до ВІЛ-груп в Чернігівському регіоні”.

Попередній досвід роботи та проведення профілактичних бесід зі студентами ПТУ доводить, що загальний рівень поінформованості з проблем ВІЛ/СНІД у студентів ПТУ нижчий ніж у студентів ВУЗів та школярів старших класів. Переважна більшість студентів ПТУ – це сільська молодь. Для цієї групи притаманний низький рівень сексуальної освіти, недостатній рівень поінформованості стосовно існуючих ризиків та необхідності дотримання безпечної поведінки, що в свою чергу провокує обширні незахищені статеві контакти. Також характерним є бажання влаштуватися в місті (дівчата намагаються побудувати стосунки та вийти заміж, а місцеві хлопці цим користуються). Низький рівень знань стосовно ВІЛ/СНІД та шляхів передачі породжує велику кількість необґрунтованих страхів та упереджень. Інша група студентів ПТУ – це молодь з незадовільними оцінками, яка не змогла продовжувати навчання в школі. В цій групі досить часто спостерігається вживання психоактивних речовин, небезпечна поведінка, низький рівень турботи про власне здоров’я.

В рамках проекту буде проведена серія навчальних семінарів та тренінгів для студентів ПТУ, спілкування з «Живою» бібліотекою – особами, які живуть з ВІЛСНІД, розповсюджено інформаційні матеріали.
 

Реалізація проекту допоможе зменшити рівень стигми та дискримінації по відношенню до груп уразливих до ВІЛ та ЛЖВ. Підвищиться рівень знань студентів ПТУ та молоді щодо ВІЛ/СНІД, безпечної поведінки. Завдяки реалізації проекту буде привернуто додаткову увагу місцевих громад до проблеми поширення епідемії ВІЛ/СНІД та необхідності протидії епідемії. Профілактика ВІЛ/СНІД є одним із основних та найбільш ефективних напрямків збереження здоров’я молоді

Діяльність проходить за сприяння Канадського Фонду Підтримки Місцевих Ініціатив  

Контакти

  • Олександр Підгорний
  • Чернігівський Центр Прав Людини
  • [email protected]
  • 8 0462 67 75 75

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.