bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мобільний викликає небезпечні патології мозку
28.09.2009

Харківські медики зробили сенсаційне відкриття впливу мобільного телефону на мозок

У Харкові медики говорять про вплив стільникового зв’язку на мозок людини. Місцеві науковці встановили: енцефалограма, зроблена здоровій людині, яка розмовляє по мобільному під час процедури, демонструє небезпечні патології мозку. Феномен визнали не лише вчені – а й лікарі, проте з’ясувати його причину поки що не вдалося.

Радіочастотне випромінювання телефону збиває з пантелику розумні прилади. Зробити енцефалограф, який би не боявся зайвих радіоперешкод, спробували харківські вчені. Їм це вдалось.

Учені виявили патологічну активність, яка регулярно виникає через двадцять-тридцять секунд після початку розмови.

Так звані “повільні хвилі”, яких на енцефалограмі здорової людини не має бути в принципі, виявив експеримент. Пацієнта в спеціальній лабораторії під’єднали до електродів енцефалографа, який не боїться стороннього випромінювання. Увімкнули прилад і просто подзвонили людині на мобільний. Результати, певні науковці, нарешті змусять суспільство провести ретельне медичне дослідження щодо шкідливості мобільного для мозку людини.

І вчені, і лікарі певні: тим, кому зараз за тридцять, трохи пощастило. Пощастило – тому що вони принаймні не користуються мобільними телефонами все життя. Трохи – тому що сьогодні і старий, і малий – завжди, обов’язково має в кишені мобільний.

Найбільш вразливою автори дослідження називають молодь – тих, хто “народився” з мобільним і ніколи з ним не розлучається. Прогнозують, що перші “наочні” результати впливу стільникових телефонів на організм людини з’являться за двадцять років. І поки що єдиний захист - гарнітури, які дають змогу уникати прямого контакту зі слухавкою. Та навіть попри загрозу, яку приховують у собі мобільні телефони, навряд чи людство зможе зовсім від них відмовитись.

Коментарі

Лілія Дмитренко   5418 днів тому   #  

По-моему, уже давно известно о вредном воздействии на человеческие органы (и не только человеческие) электро-магнитных излучений мобильных телефонов. Разве нет? У японцев уже даже поговорка есть: "Носи мобильный телефон возле того органа, который тебе не нужен". У меня в телефоне есть штучка защитная. Купила года два назад ещё.

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Поровська   5418 днів тому   #  

Про те, що мобільний має шкідливий вплив на людський організм, здогадатися не важко, але залишається запитання: на скільки великий цей вплив і якими будуть його наслідки?
Можливо, шкідлива дія мінімальна, а, може, це, взагалі, зброя повільного масового знищення чи зомбуання, про це залишається лише здогадуватися...
Але, чим більше людей ставлять собі такі запитання і думають над ними, тим краще. Тому і писати і чути про це варто.
Доречі, а що за штучка захисна? І де таку можна придбати?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5418 днів тому   #  

Звичайно варто! І писати, і кричати варто. Тут Ви праві, не всі знають, а дехто з тих, що знає - не усвідомлюють. Спостергаю часто, як мами пів-річним малюкам дають мобілки гратися, аби не плакали. Жах!
А штучку згадала як називається - ультратемпер (Ultratemper): "Изменяет уровень и поляризацию ЭМИ вокруг себя, помогая снять организму негативно действующее электромагнитное отягощение", "В диапазоне 40-70 ГГц подавляются гармонические составляющие от несущей частоты сигнала, излучаемого техническими средствами. При этом качество приема и передачи, мощность основного сигнала не изменяются".

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Поровська   5418 днів тому   #  

Дякую Вам за інформацію, чула, що щось таке є, але думала, що в нас ще немає!

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5418 днів тому   #  

Воно виробляється там у вас, у Харкові.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Коваль    5418 днів тому   #  

На одній з туристичних баз на Закарпатті зустрівся з одним директором, який продає чудодіні піраміди, які можна приставити як брелок до мобільного, і негативного впливу нема... по ціні 280 грн за одиницю.
На мою думку, хороший бізнес проект, продати 1 - 2 в день, і така ж вартість номера. Впевнений, це азійське барахло.

Щодо негативної та шкідливої дії мобільних - я переконаний у цьому, справді - опромінення, адже, сигнал є, і ми стаємо барєром.
Що з цим робити незнаю.
Мінімізувати контатакт.

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5418 днів тому   #  

Жінкам простіше - носимо в сумочках, а чоловіки - частіше за все на поясі, або в кишеню штанів (ой, згадала про приказку)

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5418 днів тому   #  

:) а еще есть вредные выхлопы, продукты с ГМО, секс с презервативом, вредный шум в ночных клубах, курение, злоупотребление пивом, водкой, табаком, скандальные жены/муж.... и этот список можно продолжать до бесконечности.....
остается только одна поговорка - "если вы проснулись и у вас ничего не болит,вы не спешите на работу и вас не пилят жена/муж -
значит вы умерли...."
можно создать любой негатив под любую тему, которая облегчает лень человека... и при этом получать денежку ))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5418 днів тому   #  

чот я злой сегодня....

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5418 днів тому   #  

Вже година і 8 хвилин пройшло... Може, подобрішали?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5418 днів тому   #  

Єгор справді правий. у всьому є щось, що віддаляє наше звичне уявлення про нормальність у якомусь невідомому напрямку. пластмасова їжа, радіоактивні телефони, соціальні мережі - все це справді комусь виглядає загрозою для нормального функціонування. але, о чудо, є такі, які кажуть - я можу їсти лише пластмасовий сир (від справжнього мені погано стає, зараху не переношу), хтось живе у вкантактє чи в фейсбуці.... одним словом, не розберешся. але питання в іншому - Я МАЮ БУТИ ПОІНФОРМОВАНИМ ПРИНАЙМНІ ПРО РИЗИКИ. якщо я знаю, що щось приносить шкоду і свідомо на основі цієї інформації роблю вибір, тоді й сам несу за це вибір відповідальність і тоді ніхто не може позбавити мене цього права обирати. чи я помиляюсь?

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5418 днів тому   #  

Думаю... Ви і праві, і неправі. Хоча, в житті все так і є. Немає чисто чорного, і чисто білого немає. Я от знаю, що щось, що я роблю, шкідливе, а всеодно роблю. Так, це мій вибір. Ще буду думати.

  •   Пiдписатися на новi
Микола Замковой   5418 днів тому   #  

Ліліє, можливо, я вас розчарую - ця "захисна" штучка звичайне шахрайство для довірливих. Якби ви завернули телефон у товсту фольгу, сенсу було б набагато більше, але і сигнал (кількість поділок антени на телефоні) був би нижчим :)
Люди, що живуть у місті вже піддаються дії електромагнітного опромінення, причому набагато потужнішого ніж мобілка:
# електромагнітне поле, що утворюється при старті потягу метро
# радіо\теле\мобільний\супутникове ефір що присутній практично по всьому місту (а це така каша з частот\каналів\потужностей, що її можна уявляти як океан в якому ми плаваємо)
# побутові пристрої на кшалт мікрохвильовки, старі телевізори
Тобто, практично, ми живемо в цьому випроміненні кожен день, і мобілка, що прикладена до вашої голови вже мало що змінює.
Якщо ви все ж таки хочете мінімізувати вплив мобільного телефону купіть собі дротову гарнітуру і тримайте телефон подалі від голови. Електромагнітним полем від гарнітури у порівняння з мобілкою можна знехтувати.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5418 днів тому   #  

надибав на сайті Інституту відкритого суспільства такий от цікавий проект http://www.mobiles.tacticaltech.org/ - як можна використовувати ще телефон :) адвокасі, фандрейзинг, мобілізація людей, громадська журналістика.... ех. не тільки, виявляється, телефон це джерело радіації :)))

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5418 днів тому   #  

лет через 20-ть ученые возьмут на образец нынешний аналог мобилки и установят, что при пользовании данным устройством человек мог выжить максимум 20 минут)))

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5417 днів тому   #  

Американцы, кстати, мобильыне телфоны никогда не носят на себе. Как и большинство европейцев...

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5417 днів тому   #  

А где они их носят?

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5417 днів тому   #  

в сумочке или на сиденье автомобиля.

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5417 днів тому   #  

Шкода є і від компютера, телевізора,телефона, напевно і від холодильника. Так що ж тепер робити? Викинути всі ці зручні, звичні і необхідні речі?
Напевно ні, ми - людство, до усього пристосовуємося. Хоча якщо взяти,наприклад, тарганів, так десь читала що вони вимирають від єлектро-магнітного впливу. Стерільними стають. А зараз так багато сімейних пар бездітні?.:-(

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Поровська   5417 днів тому   #  

Холодильники, телевізори та компютери ми не так часто притуляємо до своєї скроні, як мобільний телефон, не кладемо під продушку і не носимо постійно біля тіла, у цьому різниця, а вплив, звичайно є від всього.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5417 днів тому   #  

по поводу тараканов - выдвигаем лозунг в народ : "каждому таракану по мобилке" )))

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   5416 днів тому   #  

Хорошо, что не каждой мобилке - по таракану :-))

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.