bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Я – обираю» – мобілізаційна кампанія в Криму
28.09.2009

З 20 вересня в 12 районах Криму стартував проект з підготовки та проведення мобілізаційної кампанії під час президентських виборів – «Я – обираю».

Проект здійснюється громадськими організаціями «Рада вчителів» та Центру Східноєвропейских ініціатив «Бахчисарайська стратегія» за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні.

За словами керівника організації «Рада вчителів» Діляри Сейтвелієвой, проект ставить своєю метою рішення декількох задач – закликати кримських виборців прийти на вибори; перевірити себе в списку виборців; переконати молодь в необхідності голосувати безпосередньо в день виборів; сформувати у населення уявлення про можливість змін за допомогою виборів.

«Досвід країн Центральної Європи показує, що при загальній пасивності виборців мобілізація певніх груп електорату, які за звичай не приймають участь у виборах, може вплинути на результат виборів. У Криму (як до речі й у багатьох інших країнах) такими пасивнім електоратом є молодь» – відмітив керівник проекту Айдер Муждаба.

«До того ж, до цієї групи на виборах 2010 року можуть приєднатися й національна група – кримські татари. Вони становлять чисельну меншість в Криму, а отже проявляють інтерес як правило тільки до місцевих виборів, де мають шанс одержати результати й бути представлені в органах місцевого самоврядування. Враховуючи неможливість впливати на результати виборів у загальноукраїнському масштабі, розчарування в діяльності теперішнього президента В.Ющенка, політична еліта кримських татар може схилитися до ідеї не участі у виборах в 2010 році. На жаль це може привести до негативних підсумків, тому що кримські татари на сьогоднішній день залишаються єдиної продемократичною силою на півострові» – вважає Айдер Муждаба.

Тому основною цільовою групою проекта є – молодь та кримські татари. З числа цих цільових груп на початку жовтня будуть підготовлені 50 модераторів із 12 регіонів Криму.

Географія проекту – 8 районів Криму (Сімферопольський, Бахчисарайський, Раздольненський, Красноперекопський, Ніжнегорський, Білогорський, Чорноморський, Первомайський) и 4 міста (Севастополь, пмт.Алушта, Судак, Євпаторія)

Більш детальну інформацію про хід кампанії можно отримати на сайті – http://vybor.ucoz.ua, або написав листа на адресу – [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.