bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як використати потенціал волонтерів на 100%?
28.09.2009

24 вересня 2009 року організацією СУРЦ «Соціальне партнерство», м. Донецьк був проведений тренінг «Як використати потенціал волонтерів на 100%» для представників громадських та державних організацій. Захід відбувся в рамках проекту «Створення координаційного центру для міжнародних служб волонтерів у Донецьку» за підтримки німецького фонду «Пам'ять, Відповідальність і Майбутнє».

Не дивлячись на те, що, у порівнянні з іншими країнами, волонтерський рух в України тільки починає розвиватися, все більше громадських та державних організацій намагаються залучати до своєї діяльності волонтерів. Згідно з опитуваннями, проведеними серед української молоді під час молодіжного чемпіонату з футболу Євро 2009, більшість людей має бажання займатися волонтерською роботою, але не знає з чого почати.

Самі організації не можуть чітко сформувати які помічники їм потрібні та не мають достатньо досвіду як створити ефективну волонтерську програму, не володіють достатніми навичками та знаннями щодо керування волонтерською командою та мотивування волонтерів до ефективної та продуктивної роботи. Надати необхідну інформацію і знання, розвинути навички щодо пошуку, залученню та керуванню волонтерами було основною метою тренінгу.

У тренінгу прийняли участь представники різноманітних громадських організацій Донецької області та інших регіонів Східної України. Серед них були такі, як: організація підтримки дітей інвалідів «Надія дитини», Харківська волонтерська агенція, Центр підтримки людей з вадами зору «УТОС» та інші. Також у події прийняли участь представники органів державної влади, а саме управління науки та освіти Донецької облдержадміністрації та управління екології та природних ресурсів.

Уся інформація надавалася учасникам тренінгу у формі інтерактивних презентацій, із залученням їх до роботи у групах та з виконанням практичних завдань. Делегати навчилися формулювати свої потреби щодо пошуку волонтерів, правильно вести співбесіди, проводити навчання волонтерів у потрібному напрямку та юридично вірно оформлювати відносини с волонтерами. Учасники також обговорили які волонтери їм потрібні та розробили детальний опис посад для них.

Протягом тренінгу його учасники мали можливість не тільки отримати корисні навички та знання, але й набути взаємно корисні контакти з іншими організаціями для подальшої співпраці. Загалом, захід виявився корисними та результативним. Волонтерська Агенція, яка працює на базі СУРЦ «Соціальне партнерство» розпочала активний пошук волонтерів на вже розроблені посади. Робота у напрямку розвитку волонтерства триває.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.