bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся круглий стіл на тему«Конституція: права громадян чи інтереси політиків»
25.09.2009

За ініціативи Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» 24 вересня відбувся круглий стіл на тему«Конституція: права громадян чи інтереси політиків».

У заході взяли участь представники міських партійних, громадських організацій та об’єднань, представники вищих навчальних закладів. На жаль, не всі політичні сили, які мають конституційні проекти, знайшли час для презентації та обговорення, тому базовими законопроектами для дискусії стали проект Конституції Президента України, конституційний проект Комуністичної партії України, «Конституція порядку» А.Гриценка та конституційна ініціатива А. Яценюка.

Дискусія була дуже гострою, фактично політичні сили мали протилежні погляди на конституційне реформування. Вперше прозвучала думка про те, що Конституція не може бути справою суспільства, оскільки це складний юридичний документ. Втім, більшість учасників круглого столу погодилися з тим, що обговорення потрібне з точки зору політичної послідовності тих сил, які висувають конституційні пропозиції. Більшість представників місцевого експертного середовища висловили сумнів у доцільності створення двопалатного парламенту в Україні, запропонований у проекті Президента України. Крім цього, місцеві правники були категорично проти обрання суддів прямим голосуванням громадян, що передбачено проектом Конституції змін Партії Регіонів. Також учасники круглого столу висловили сумнів у доцільності конституційної норми щодо внесення законопроектів до ВР України за народною ініціативою, що передбачено законопроектом Президента В. Ющенка.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.